Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Bert Bons

Lage Waard heeft schoolexamens aangepast

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Christelijke scholengemeenschap De Lage Waard uit Papendrecht heeft in de afgelopen week de schoolexamens aangepast aan de hand van de richtlijnen van de overheid.


De school mag de programma's voor toetsing en afsluiting (PTA) van de diverse vakken aanpassen, als een aantal richtlijnen maar gehanteerd wordt. Er mogen toetsen of onderdelen van toetsen geschrapt worden voor zover de examenonderdelen al zijn getoetst in eerdere toetsen. De school mag daarnaast op een andere manier toetsen afnemen, zoals mondelinge toetsen via een videoverbinding of het geven van een praktische opdracht.

"Als we toetsen afnemen op school, moeten we de richtlijnen van het RIVM in acht nemen", legt Damaris Everaarts van De Lage Waard uit. "Leerlingen mogen niet worden benadeeld door de gemaakte keuzes."

De nieuwe programma's voor toetsing en afsluiting (PTA's) zijn inmiddels goedgekeurd door de medezeggenschapsraad van school. De leerlingen van De Lage Waard hebben in de afgelopen week een overzicht en planning gekregen voor het restant van de toetsen.

Per opleiding is de planning verschillend. Damaris: "We proberen voor de meivakantie zoveel mogelijk mondeling af te nemen of met een vervangende opdracht. Na de meivakantie is ingepland om een aantal toetsen centraal schriftelijk af te nemen volgens richtlijnen overheid, uiteraard alles onder voorbehoud."

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier