Afbeelding
Foto: Bert Bons

Lage Waard heeft schoolexamens aangepast

Algemeen 382 keer gelezen

PAPENDRECHT • Christelijke scholengemeenschap De Lage Waard uit Papendrecht heeft in de afgelopen week de schoolexamens aangepast aan de hand van de richtlijnen van de overheid.

De school mag de programma's voor toetsing en afsluiting (PTA) van de diverse vakken aanpassen, als een aantal richtlijnen maar gehanteerd wordt. Er mogen toetsen of onderdelen van toetsen geschrapt worden voor zover de examenonderdelen al zijn getoetst in eerdere toetsen. De school mag daarnaast op een andere manier toetsen afnemen, zoals mondelinge toetsen via een videoverbinding of het geven van een praktische opdracht.

"Als we toetsen afnemen op school, moeten we de richtlijnen van het RIVM in acht nemen", legt Damaris Everaarts van De Lage Waard uit. "Leerlingen mogen niet worden benadeeld door de gemaakte keuzes."

De nieuwe programma's voor toetsing en afsluiting (PTA's) zijn inmiddels goedgekeurd door de medezeggenschapsraad van school. De leerlingen van De Lage Waard hebben in de afgelopen week een overzicht en planning gekregen voor het restant van de toetsen.

Per opleiding is de planning verschillend. Damaris: "We proberen voor de meivakantie zoveel mogelijk mondeling af te nemen of met een vervangende opdracht. Na de meivakantie is ingepland om een aantal toetsen centraal schriftelijk af te nemen volgens richtlijnen overheid, uiteraard alles onder voorbehoud."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden