Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Jafeth en Sifra van Insalvation.
• Jafeth en Sifra van Insalvation. (Foto: Jozua Dieleman)

Jozua Paaspraise op Eerste Paasdag via livestream op Youtube

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Evangelische gemeente Jozua uit Alblasserdam heeft besloten om de traditionele Paaspraise door te laten gaan, maar dan wel met de nodige aanpassingen vanwege de corona-maatregelen.


"Normaal wordt onze Paaspraise, die we altijd op Eerste Paasdag houden, bezocht door honderden mensen. Dat kan nu natuurlijk niet", begint Martijn Provily van Jozua.

"Toch willen we zoveel mogelijk mensen bereiken met het goede nieuws over Jezus. Daarom hebben we een band uitgenodigd die in kleine bezetting een prachtig concert zal geven, wat we via Youtube willen uitzenden."

Insalvation
Op Eerste Paasdag, zondagavond 12 april, zal vanaf 19.30 uur de bekende praiseband Insalvation een paasconcert geven in de lege zaal van Jozua aan de Ampèrestraat. Dat concert wordt uitgezonden via het Youtube-kanaal van Jozua. De uitzending is gemakkelijk te vinden door de zoekterm 'Jozua Alblasserdam' in te tikken.

Jafeth Bekx van Insalvation ziet uit naar het concert in Alblasserdam. Hij vertelt dat hij ervan houdt wanneer de zaal vol zit, omdat je dan interactie hebt met het publiek, maar dit is nu de beste oplossing. "We willen mensen bij God brengen en hen in aanbidding naar Hem toe brengen. Dat kan ook via een concert op Youtube. God is niet afhankelijk van een live concert."

Wonderlijke kracht
Om zo min mogelijk mensen bij elkaar te hebben, zal Insalvation in een kleine bezetting optreden. Jafeth's vrouw Sifra zal de piano bespelen en samen zullen ze Paasliederen en andere christelijke nummers ten gehore brengen. Ook enkele eigen nummer van Insalvation zullen worden gespeeld door Jafeth en Sifra, waaronder de nieuwe Paassingle 'Wonderlijke kracht'.

Martijn Provily van Jozua Alblasserdam is blij dat de Paaspraise ondanks alle beperkingen 'gewoon' door kan gaan. "We doen dit echt om de boodschap te brengen dat Jezus leeft. Daarom hebben we het thema 'He is alive' gegeven aan deze Paaspraise."

Meer mensen bereiken
Normaal gesproken komen er enkele honderden mensen naar de Paaspraise in de grote zaal van Jozua Alblasserdam. "Omdat we nu de Paaspraise via ons Youtube-kanaal uitzenden, hopen we mensen te bereiken die normaal niet zouden komen naar onze Paaspraise. Mensen die geïnteresseerd zijn in de boodschap van de bijbel, maar niet zo snel over de drempel van een kerk heen stappen. We hopen dat we nu nog meer mensen bereiken dan in andere jaren!", besluit Martijn.

De live uitzending van de Paaspraise op zondag 12 april start om 19.30 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Voor meer informatie: www.jozua-ega.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier