• Burgemeester Paans tijdens zijn toespraak.
• Burgemeester Paans tijdens zijn toespraak.

Burgemeester Paans: 'Hart onder de riem voor getroffen ondernemers'

Algemeen 198 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Met een videoboodschap heeft burgemeester Jaap Paans van de gemeente Alblasserdam een hart onder de riem gestoken van de ondernemers in Alblasserdam die getroffen worden door de corona-maatregelen.

"Koop bij de ondernemers van Alblasserdam, houd de lijntjes kort naar hen. Nu zijn sommige zaken misschien gesloten, maar straks is het belangrijk dat we ze allemaal steunen", aldus burgemeester Paans in zijn toespraak, die hij deed naast de bar van Landvast. In een van de zalen in Landvast vond op woensdagavond 1 april een geïmproviseerde gemeenteraadsvergadering plaats, waarbij slechts één raadslid aanwezig was die namens de rest van de raad sprak en stemde. Na die vergadering werd zijn toespraak opgenomen.

"Samen moeten we nog even de schouders eronder zetten", vervolgde burgemeester Jaap Paans. "Gelukkig zien we een lichte afvlakking in de cijfers, maar er zijn nog steeds mensen die naar het ziekenhuis moeten en op de IC terecht komen. Daarom roep ik iedereen op om wijs te zijn. Blijf zoveel mogelijk thuis, houd afstand, was je handen en heb zo min mogelijk contacten."

Burgemeester Paans had een speciale waarschuwing voor jongeren die zich niet houden aan de regels van het afstand houden. "We waarschuwen jullie geregeld, maar dat houdt een keer op. Het is dan zonde dat die boete van 400 euro naar het Justitieel Incassobureau gaat, terwijl je het straks hier aan de bar of bij andere horeca had kunnen besteden."

Hieronder staat de videoboodschap van burgemeester Paans.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 23 uur geleden
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws gisteren
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden