Afbeelding
ingezonden mededeling

Wooninspiratie is er genoeg, nu nog inrichten

Algemeen 104 keer gelezen

Het inrichten van een huis is niet makkelijk, maar wel heel erg leuk om te doen. Om inspiratie zitten we niet verlegen, want in de media en op social media is er veel over te vinden. Put er inspiratie uit, maar maak een persoonlijke keuze, want een huis moet goed voelen en helemaal naar je eigen zin zijn.

Wonen is hot. Ook al is het vinden van een huis is tegenwoordig niet het makkelijkste gezien de krapte op de markt en de hoge huur- en koopprijzen. Eenmaal een huis gevonden, dan kunnen we los op het inrichten ervan. Geen inspiratie? We kunnen terecht bij de woonbladen, woonprogramma's op televisie en vergeet Pinterest en Instagram niet.

Een eclectische inrichting, Scandinavisch, Beachy style of Bohemian, het is allemaal mogelijk. Weten we eigenlijk nog wel zelf te kiezen? Natuurlijk wel. Hierboven genoemde mogelijkheden zijn er louter om ons inspiratie te bieden en de mogelijkheden te laten zien.

Na de vloeren en wanden volgen de meubels
Die mogelijkheden zijn eindeloos. Nadat de basis is gezet met de keuze voor een vloer- en wandbekleding, volgt de inrichting met meubels naar wens. Kasten en banken zijn de grote stukken, evenals een eethoek in de huiskamer en keuken, die tegenwoordig vaak in elkaar overlopen.

De keuze voor een lange tafel of een kleiner exemplaar of juist een ronde eettafel is heel persoonlijk. Een tafel van massief hout is nog altijd populair, en dat is niet voor niets. Hout is een duurzaam materiaal en met de juiste lak erover kan zo'n tafel heel wat hebben.

Badkamer is soms een complete spa
In veel gevallen volgt na de huiskamer en keuken de slaapkamer om in te richten, maar vlak ook een badkamer niet uit. Was dit vroeger louter een plek om je te wassen en te douchen, anno 2020 neigt de inrichting van een moderne badkamer zelfs naar een complete spa. Met stortdouche, zwevend toilet, bad en prachtig vormgegeven wastafelmeubel.

Ook in deze ruimte wordt veel gebruik gemaakt van hout. Dat kan tegenwoordig met goed geprepareerd hout voor in vochtige ruimtes. Veelal afgewerkt met een stevige lak die het vocht tegenhoudt.

Ook in de tuin comfortabel zitten
Of er nu sprake is van een bestaande woning of nieuwbouw, de tuin moet er ook aan geloven. Zeker als het voorjaar lonkt komen de tuinkriebels als vanzelf naar boven. Stukje gras voor de kinderen om te spelen, een ruim terras voor een loungebank. We willen het allemaal en de Pinterest-inspiratie liegt er niet om als het om de tuin gaat. Het is een verlengstuk van ons huis geworden. We willen er net zo comfortabel kunnen zitten als in de huiskamer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 11 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden