Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto 123RF

Aanbieders sociale zorg krijgen financiële zekerheid tijdens coronacrisis

  •   29 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • Sommige organisaties kunnen vanwege de coronacrisis niet meer al hun gecontracteerde zorg leveren. De Sociale Dienst Drechtsteden blijft hun echter betalen alsof zij die zorg nog wél leveren. Dit recente besluit geldt tot 1 juni, een looptijd die kan veranderen op basis van nieuwe RIVM-informatie.

Alle zorgorganisaties zijn eind vorige week over de coulanceregeling geïnformeerd. Via deze regeling behouden zij hun financiering en kunnen zij zich maximaal blijven inzetten voor de kwetsbare inwoners van de Drechtsteden.

Waardering voor aanbieders
"Zorgaanbieders blijven zich ondanks de moeilijke omstandigheden maximaal inzetten voor inwoners", zegt wethouder Pieter Paans uit Papendrecht namens de Drechtsteden. "Wij waarderen dat erg. We weten dat veel aanbieders door de pandemie hogere en vaak kosten hebben die buiten het contract vallen. En dat ze tegelijkertijd vaak minder gecontracteerde zorg kunnen leveren en declareren. Dit alles mag niet leiden tot een tekort aan goede professionals. We moeten de menskracht en kwaliteit behouden die nodig zijn."

Verlenging van de regeling
De coulanceregeling is in lijn met de oproep van de Rijksoverheid, afgestemd met de VNG, om aanbieders van jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning financiële zekerheid en ruimte te bieden. De Rijksoverheid en de Drechtsteden blijven met elkaar in gesprek om op tijd te bepalen in hoeverre verlenging van de regeling nodig is.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }