Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Aanbieders sociale zorg krijgen financiële zekerheid tijdens coronacrisis

Algemeen 213 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • Sommige organisaties kunnen vanwege de coronacrisis niet meer al hun gecontracteerde zorg leveren. De Sociale Dienst Drechtsteden blijft hun echter betalen alsof zij die zorg nog wél leveren. Dit recente besluit geldt tot 1 juni, een looptijd die kan veranderen op basis van nieuwe RIVM-informatie.

Alle zorgorganisaties zijn eind vorige week over de coulanceregeling geïnformeerd. Via deze regeling behouden zij hun financiering en kunnen zij zich maximaal blijven inzetten voor de kwetsbare inwoners van de Drechtsteden.

Waardering voor aanbieders
"Zorgaanbieders blijven zich ondanks de moeilijke omstandigheden maximaal inzetten voor inwoners", zegt wethouder Pieter Paans uit Papendrecht namens de Drechtsteden. "Wij waarderen dat erg. We weten dat veel aanbieders door de pandemie hogere en vaak kosten hebben die buiten het contract vallen. En dat ze tegelijkertijd vaak minder gecontracteerde zorg kunnen leveren en declareren. Dit alles mag niet leiden tot een tekort aan goede professionals. We moeten de menskracht en kwaliteit behouden die nodig zijn."

Verlenging van de regeling
De coulanceregeling is in lijn met de oproep van de Rijksoverheid, afgestemd met de VNG, om aanbieders van jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning financiële zekerheid en ruimte te bieden. De Rijksoverheid en de Drechtsteden blijven met elkaar in gesprek om op tijd te bepalen in hoeverre verlenging van de regeling nodig is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 5 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 5 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden