Afbeelding

Rinald van der Wal nieuwe voorzitter bij Opnieuw & Co

Algemeen 484 keer gelezen

PAPENDRECHT/REGIO • Rinald van der Wal is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Opnieuw & Co Kringloopbedrijven.

Opnieuw & Co heeft kringloopwarenhuizen in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam en een centraal textielsorteercentrum in Dordrecht. Opnieuw & Co bestaat al sinds 2007 als sociale onderneming zonder winstoogmerk. De aandeelhouders zijn Het DaVinci College en Antes Zorg. Opnieuw & Co creëert sociale werkgelegenheid, ontlast het milieu en levert een bijdrage aan armoedebestrijding. Er werken 550 medewerkers in verschillende regelingen. Per jaar worden 6 miljoen kilo goederen verwerkt waarvan 89% wordt hergebruikt. Hiermee is Opnieuw & Co een belangrijke speler in de regio op het gebied van werkgelegenheid en producthergebruik.

Per 1 maart 2020 is Rinald van der Wal gestart als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Met Rinald van der Wal haalt Opnieuw & Co een maatschappelijk betrokken en ervaren bestuurder in huis met een sterk netwerk in de regio. In het dagelijks leven is Rinald senior adviseur bij BBN adviseurs en adviseert hij gemeenten, instellingen en bedrijven over duurzame huisvesting. Zo was hij onder andere betrokken bij de ontwikkeling van het Leerpark, de Duurzaamheidsfabriek, de Sportboulevard en het Energiehuis in Dordrecht.

De raad van Commissarissen bestaat uit drie leden. Naast de voorzitter zijn dat Peter Vrancken namens Het DaVinci College en Marianne van Duijn namens Antes Zorg. Marianne van Duijn zal later dit jaar worden opgevolgd door Richard Prins.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden