Logo hetkontakt.nl/klaroen

Rinald van der Wal nieuwe voorzitter bij Opnieuw & Co

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT/REGIO • Rinald van der Wal is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Opnieuw & Co Kringloopbedrijven.


Opnieuw & Co heeft kringloopwarenhuizen in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam en een centraal textielsorteercentrum in Dordrecht. Opnieuw & Co bestaat al sinds 2007 als sociale onderneming zonder winstoogmerk. De aandeelhouders zijn Het DaVinci College en Antes Zorg. Opnieuw & Co creëert sociale werkgelegenheid, ontlast het milieu en levert een bijdrage aan armoedebestrijding. Er werken 550 medewerkers in verschillende regelingen. Per jaar worden 6 miljoen kilo goederen verwerkt waarvan 89% wordt hergebruikt. Hiermee is Opnieuw & Co een belangrijke speler in de regio op het gebied van werkgelegenheid en producthergebruik.

Per 1 maart 2020 is Rinald van der Wal gestart als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Met Rinald van der Wal haalt Opnieuw & Co een maatschappelijk betrokken en ervaren bestuurder in huis met een sterk netwerk in de regio. In het dagelijks leven is Rinald senior adviseur bij BBN adviseurs en adviseert hij gemeenten, instellingen en bedrijven over duurzame huisvesting. Zo was hij onder andere betrokken bij de ontwikkeling van het Leerpark, de Duurzaamheidsfabriek, de Sportboulevard en het Energiehuis in Dordrecht.

De raad van Commissarissen bestaat uit drie leden. Naast de voorzitter zijn dat Peter Vrancken namens Het DaVinci College en Marianne van Duijn namens Antes Zorg. Marianne van Duijn zal later dit jaar worden opgevolgd door Richard Prins.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier