Afbeelding

Actie 'Geef ze de vijf' voor voedselbanken

Algemeen 189 keer gelezen

REGIO • Het Papendrechtse PAB-raadslid Ad Tromp is de actie 'Geef ze de vijf' gestart voor de Voedselbank in de regio. Met deze actie wil Ad Tromp de voedselbanken en hart onder de riem steken en hen helpen bij hun werkzaamheden.

"Nederland ligt niet geheel stil", begint Tromp. "De kanjers in de zorg gaan door en ook elders wordt er doorgewerkt. Ook bij de voedselbanken, met volop vrijwilligers. Zij hebben het op dit moment moeilijk. Zij gaan volop door met het inzamelen van producten maar door allerlei oorzaken, zoals het hamsteren van houdbare producten, ontvangen zij nu minder goederen vanuit de supermarkt en groothandel."

Tromp: "Er is geld nodig voor extra hygiëne (handschoenen en desinfecteringsmiddelen), er wordt meer gereden en er moeten nu ook producten bijgekocht worden. En dat is lastig, want koop maar eens houdbare producten voor 300 personen." Het PAB-raadslid verwacht dat het aantal van 120 gezinnen dat nu gebruik maakt van de Papendrechtse voedselbank, zal stijgen.

De voedselbanken van Papendrecht en Alblasserdam, zijn met uiteraard beperkende maatregelen, nog steeds open. De actie 'Geef ze de vijf' ondersteunen kan door een bedrag van bijvoorbeeld vijf euro over te maken op rekeningnummer NL 86 RABO 0139 2377 39 t.n.v. de Stichting Voedselbank Papendrecht. "Meer of minder dan 5 euro mag natuurlijk ook", besluit Tromp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden