Logo hetkontakt.nl/klaroen

Actie 'Geef ze de vijf' voor voedselbanken

  •   keer gelezen

REGIO • Het Papendrechtse PAB-raadslid Ad Tromp is de actie 'Geef ze de vijf' gestart voor de Voedselbank in de regio. Met deze actie wil Ad Tromp de voedselbanken en hart onder de riem steken en hen helpen bij hun werkzaamheden.


"Nederland ligt niet geheel stil", begint Tromp. "De kanjers in de zorg gaan door en ook elders wordt er doorgewerkt. Ook bij de voedselbanken, met volop vrijwilligers. Zij hebben het op dit moment moeilijk. Zij gaan volop door met het inzamelen van producten maar door allerlei oorzaken, zoals het hamsteren van houdbare producten, ontvangen zij nu minder goederen vanuit de supermarkt en groothandel."

Tromp: "Er is geld nodig voor extra hygiëne (handschoenen en desinfecteringsmiddelen), er wordt meer gereden en er moeten nu ook producten bijgekocht worden. En dat is lastig, want koop maar eens houdbare producten voor 300 personen." Het PAB-raadslid verwacht dat het aantal van 120 gezinnen dat nu gebruik maakt van de Papendrechtse voedselbank, zal stijgen.

De voedselbanken van Papendrecht en Alblasserdam, zijn met uiteraard beperkende maatregelen, nog steeds open. De actie 'Geef ze de vijf' ondersteunen kan door een bedrag van bijvoorbeeld vijf euro over te maken op rekeningnummer NL 86 RABO 0139 2377 39 t.n.v. de Stichting Voedselbank Papendrecht. "Meer of minder dan 5 euro mag natuurlijk ook", besluit Tromp.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier