Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De lege eetzaal in het Willem de Zwijger College.
• De lege eetzaal in het Willem de Zwijger College. (Foto: Bert Bons)

Examens? Willem de Zwijger College maakt pas op de plaats

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Er liggen verschillende scenario's klaar om uit te rollen, maar het Willem de Zwijger College heeft besloten om even pas op de plaats te maken als het gaat om de schoolexamens.


Deze week werd bekend gemaakt dat de centrale eindexamens dit jaar geannuleerd worden en dat de schoolexamens bepalend zullen worden voor het behalen van het diploma.

Maar hoe die schoolexamens precies ingevuld gaan worden en wat wel en wat niet gedaan mag worden op de scholen, dat is nog onduidelijk. "We hebben daarom besloten om nu nog even niets te doen", vertelt Janke van der Zaag, voorzitter van het College van Bestuur van het Willem de Zwijger College.

"Er wordt van alles gezegd en iedereen vindt er wat van, maar uiteindelijk maakt minister Slob van Onderwijs de keuze. Daarom wachten we af. Hij heeft aangekondigd dat hij op dinsdag 31 maart meer duidelijkheid zal geven."

De school heeft verschillende scenario's voorbereid die uitgerold kunnen worden. "Misschien mogen we maar één leerling per klaslokaal naar binnen laten, misschien meerdere. Voor alle klassen van de vmbo tot het gymnasium en alles wat daar tussen zit hebben we meerdere plannen."

Intussen is Janke van der Zaag zeer tevreden over de eerste twee weken thuisonderwijs. "We waren al heel ver met ons online schoolaanbod en dat is nu nog verder ontwikkeld. In de eerste weken kwamen we natuurlijk wat kleine dingen tegen. Er waren leerlingen die bijvoorbeeld vonden dat ze de lessen niet meer bij hoefden te wonen wanneer ze hun opdrachten afgerond hadden."

Alle RIVM-instructies worden nauwgezet opgevolgd op het Willem de Zwijger College. De leerlingen hebben hun postvakken en kluisjes geleegd, maar dat ging volgens een strikt rooster. Datzelfde gold voor de examenopdrachten voor het vak kunst die nog niet afgerond zijn. Binnengekomen post wordt 24 uur niet aangeraakt. Leerlingen die hulp of een computer van school nodig hebben, zijn voorzien en worden geholpen.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5