• De lege eetzaal in het Willem de Zwijger College.
• De lege eetzaal in het Willem de Zwijger College. Foto: Bert Bons

Examens? Willem de Zwijger College maakt pas op de plaats

Algemeen 383 keer gelezen

PAPENDRECHT • Er liggen verschillende scenario's klaar om uit te rollen, maar het Willem de Zwijger College heeft besloten om even pas op de plaats te maken als het gaat om de schoolexamens.

Deze week werd bekend gemaakt dat de centrale eindexamens dit jaar geannuleerd worden en dat de schoolexamens bepalend zullen worden voor het behalen van het diploma.

Maar hoe die schoolexamens precies ingevuld gaan worden en wat wel en wat niet gedaan mag worden op de scholen, dat is nog onduidelijk. "We hebben daarom besloten om nu nog even niets te doen", vertelt Janke van der Zaag, voorzitter van het College van Bestuur van het Willem de Zwijger College.

"Er wordt van alles gezegd en iedereen vindt er wat van, maar uiteindelijk maakt minister Slob van Onderwijs de keuze. Daarom wachten we af. Hij heeft aangekondigd dat hij op dinsdag 31 maart meer duidelijkheid zal geven."

De school heeft verschillende scenario's voorbereid die uitgerold kunnen worden. "Misschien mogen we maar één leerling per klaslokaal naar binnen laten, misschien meerdere. Voor alle klassen van de vmbo tot het gymnasium en alles wat daar tussen zit hebben we meerdere plannen."

Intussen is Janke van der Zaag zeer tevreden over de eerste twee weken thuisonderwijs. "We waren al heel ver met ons online schoolaanbod en dat is nu nog verder ontwikkeld. In de eerste weken kwamen we natuurlijk wat kleine dingen tegen. Er waren leerlingen die bijvoorbeeld vonden dat ze de lessen niet meer bij hoefden te wonen wanneer ze hun opdrachten afgerond hadden."

Alle RIVM-instructies worden nauwgezet opgevolgd op het Willem de Zwijger College. De leerlingen hebben hun postvakken en kluisjes geleegd, maar dat ging volgens een strikt rooster. Datzelfde gold voor de examenopdrachten voor het vak kunst die nog niet afgerond zijn. Binnengekomen post wordt 24 uur niet aangeraakt. Leerlingen die hulp of een computer van school nodig hebben, zijn voorzien en worden geholpen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Vier auto's botsen op elkaar op A15 bij Gorinchem: vertraging loopt op tot anderhalf uur 112 16 uur geleden
Afbeelding
Wethouder en Lionsclub planten bomen in Alblasserdam: compensatie voor CO2-uitstoot Truckerstocht Nieuws 16 uur geleden
"Ik weet oprecht niet van een locatie voor een heel geboortebos in Papendrecht."
Geboortebomen als krachtig symbool van leven: D66 Papendrecht dient motie in Nieuws 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden