Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto 123RF

Corona-besmettingen stabiel in Papendrecht en Alblasserdam

  •   1474 keer gelezen

REGIO • Het aantal geregistreerde coronabesmettingen is de afgelopen 24 uur licht gestegen in Alblasserdam (van 5 gisteren naar 6 op donderdag 26 maart). In Papendrecht staat het aantal stabiel op 6.

In de regio is het aantal besmettingen in Molenlanden ook stabiel met 13 bewezen coronapatiënten. In de gemeente Vijfheerenlanden zijn op donderdag 26 maart 24 mensen positief getest met het virus. Dat zijn er drie meer dan de dag ervoor.

Landelijk gezien is het totaal aantal positief geteste patiënten 7431. Dat zijn er ruim duizend meer dan gisteren. In de afgelopen 24 uur zijn in Nederland 78 mensen overleden aan het virus.

Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis is nu 2151. Dat zijn er 315 meer dan op woensdag 25 maart.

Duiding
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten, meldt het RIVM. "Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week  zijn deze effecten beter te duiden", aldus het RIVM.

De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.

De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80 tot 84 jaar.

Voor meer informatie: www.rivm.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }