Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Bert Bons

Smitstichting: 'Niet veel corona-hulpvragen, dat is positief'

  •   107 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De L. & N. Smitstichting heeft in de afgelopen weken niet veel extra hulpvragen gekregen naar aanleiding van de corona-crisis.

Dat laat voorzitter Jan Simons van de stichting weten. Vorige week had het bestuur een oproep geplaatst waarin hulp aangeboden werd aan kwetsbare inwoners van Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk vanwege de corona-crisis. Hulpvragen om boodschappen te doen of medicijnen op te halen kunnen gemeld worden, waarna er actie wordt ondernomen door de vrijwilligers van de L. en N. Smitstichting.

"We hebben maar enkele hulpvragen gekregen", vertelt Simons. "En daar zijn we eigenlijk blij mee, want dat betekent dat de meeste kwetsbare mensen een goed netwerk van buren en familie om zich heen hebben. Die reactie krijgen we ook te horen vanuit de contacten die we hebben. Ze hebben de hulp zelf kunnen regelen."

Praatje maken
Desondanks blijft het meldpunt open. Ook het kantoor in 't Waellant is 's morgens geopend. "Daar loopt geregeld iemand langs en dan kunnen we een praatje maken. Voor veel oudere bewoners is het erg rustig nu de activiteiten niet kunnen doorgaan."

De medewerkers in de keuken bellen elke dag enkele mensen die normaal gesproken komen eten. "Zo houden we contact met zoveel mogelijk mensen", legt Simons uit.

Skype
De L. en N. Smitstichting is daarnaast bezig met het opzetten van een Skypeverbinding vanuit 't Waellant. "We willen bewoners dan de gelegenheid bieden om op afspraak naar de grote zaal te komen, waar ze met hun kinderen of kleinkinderen een poosje kunnen Skypen."

Op de verpleegafdeling wordt onderzocht of het verplegend personeel hierbij kan helpen, zodat ouderen die niet meer bezocht kunnen worden door hun geliefden, toch nog contact kunnen hebben en elkaar kunnen zien via Skype.

Met het meldpunt en de andere activiteiten probeert de L. en N. Smitstichting haar sociale en maatschappelijke taak in Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk zo goed mogelijk uit te voeren. Het meldpunt is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en bereikbaar via nummer 0184-689360. Vragen stellen kan ook per mail via: info@smitsstichting.nl.

Aanmelden als vrijwilliger is niet meer nodig. Er hebben zich in de afgelopen week tien nieuwe vrijwilligers gemeld. Enkele van hen zijn ingezet, bijvoorbeeld bij het uitdelen van maaltijden. Simons: "Een paar van de huidige vrijwilligers voelde zich er niet comfortabel bij in deze corona-tijd. Gelukkig hebben we anderen gevonden die de maaltijden willen rondbrengen."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }