Logo hetkontakt.nl/klaroen

Voedselbank Alblasserdam blijft open in corona-tijd

  •   104 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Voedselbank van Alblasserdam is gewoon geopend tijdens de corona-crisis. Deze week staat een artikel in de Klaroen waarin per abuis vermeld staat dat de Voedselbank gesloten is. Dat is dus niet het geval.

Vanwege de corona-crisis zijn er wel verschillende maatregelen genomen in de Alblasserdamse Voedselbank, die gevestigd is aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam.

Er mag nu maar één persoon per keer aan de tafel komen waar de goederen uitgegeven worden. Op het plein moet iedereen ruim twee meter afstand houden. Aan de openingstijden is niets veranderd sinds de uitbraak van het coronavirus.

Vers fruit
Vermeldenswaardig is verder dat iemand in de afgelopen dagen contact heeft gehad met de Voedselbank in Alblasserdam met de vraag welke tekorten er zijn. Dat heeft ertoe geleid dat er nog deze week voor negentig mensen vers fruit aanwezig is bij de Voedselbank.

Inzamelingsactie
Drie supermarkten in het dorp werken mee aan een inzamelingsactie van de Voedselbank voor houdbare goederen. Er worden posters opgehangen bij Dirk, Coop en de Plus met de vraag iets te kopen voor Voedselbank. Na afrekenen kunnen de producten voor de Voedselbank in een speciale bak worden gedeponeerd.

De Kledingbank van Alblasserdam is momenteel wel gesloten in verband met de corona-crisis.

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }