Afbeelding

Voedselbank Alblasserdam blijft open in corona-tijd

Algemeen 256 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Voedselbank van Alblasserdam is gewoon geopend tijdens de corona-crisis. Deze week staat een artikel in de Klaroen waarin per abuis vermeld staat dat de Voedselbank gesloten is. Dat is dus niet het geval.

Vanwege de corona-crisis zijn er wel verschillende maatregelen genomen in de Alblasserdamse Voedselbank, die gevestigd is aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam.

Er mag nu maar één persoon per keer aan de tafel komen waar de goederen uitgegeven worden. Op het plein moet iedereen ruim twee meter afstand houden. Aan de openingstijden is niets veranderd sinds de uitbraak van het coronavirus.

Vers fruit
Vermeldenswaardig is verder dat iemand in de afgelopen dagen contact heeft gehad met de Voedselbank in Alblasserdam met de vraag welke tekorten er zijn. Dat heeft ertoe geleid dat er nog deze week voor negentig mensen vers fruit aanwezig is bij de Voedselbank.

Inzamelingsactie
Drie supermarkten in het dorp werken mee aan een inzamelingsactie van de Voedselbank voor houdbare goederen. Er worden posters opgehangen bij Dirk, Coop en de Plus met de vraag iets te kopen voor Voedselbank. Na afrekenen kunnen de producten voor de Voedselbank in een speciale bak worden gedeponeerd.

De Kledingbank van Alblasserdam is momenteel wel gesloten in verband met de corona-crisis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Vierde dwangsom voor gemeente Alblasserdam: rechter stelt Bewonersgroep Touwbaan weer in het gelijk Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Aspergediner Kiwanis Alblasserwaard: smaakvolle avond voor het goede doel Nieuws 6 uur geleden
• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden