Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Aantal corona-besmettingen in regio neemt licht toe

Algemeen 495 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Het aantal besmettingen met het coronavirus in de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden is in de afgelopen 24 uur licht gestegen.

Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM, die haar dagelijkse update halverwege de middag gedaan heeft.

In Alblasserdam is het aantal patiënten al enkele dagen stabiel op vier personen. Ook in Molenlanden is het aantal stabiel. Hier zijn elf mensen besmet met het coronavirus. In Papendrecht zijn op maandag 23 maart vijf mensen besmet met het virus. Een dag eerder waren dit er nog vier. In de gemeente Vijfheerenlanden is het aantal sinds gisteren gestegen van tien naar twaalf.

Het gemiddelde cijfer van coronapatiënten ligt in Molenwaard het hoogst in de regio. Daar is 25,1 personen op elke 100.000 personen besmet met het coronavirus. In Alblasserdam staat dit cijfer op 19,9, in Vijfheerenlanden op 21,5 en in Papendrecht is dat cijfer het laagst; op 15,5.

www.rivm.nl/coronavirus-kaart-van-nederland-per-gemeente

Sinds gisteren zijn 545 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4749. Onder hen zijn 1230 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

34 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 213 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. (de gemiddelde leeftijd bij overlijden is 82 jaar)

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1558 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (647) en Noord-Holland (600).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Voor meer informatie: www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden