Afbeelding
Foto: Marijke Verhoef

Ook Papendrecht annuleert activiteiten op Koningsdag

Algemeen 126 keer gelezen

PAPENDRECHT • Ook het Oranje Comité in Papendrecht heeft besloten om alle activiteiten in verband met Koningsdag en de viering van 75 jaar vrijheid af te gelasten. Eerder deze week had het oranjecomité in Alblasserdam al aangegeven dat er dit jaar geen Koningsdag gevierd zal worden in verband met het coronavirus.

"Als Oranje Comité en 4-mei Comité hadden we bijzondere plannen om Koningsdag en 75 jaar vrijheid te vieren", laten Jan Kazen van het Oranje Comité en Wim de Leur van het 4-mei Comité in Papendrecht weten.

Het was de bedoeling dat de herdenking op 4 mei dit jaar extra stijlvol zou zijn. In een maandenlange voorbereiding werden tal van plannen uitgewerkt, waarmee de bevolking van Papendrecht verrast zou worden.

"Het behoeft geen uitleg dat dat nu allemaal anders loopt", vervolgen Kazen en De Leur op de website van het Oranje Comité. "Natuurlijk betreuren we dat als comités, maar veel belangrijker is het dat we in deze moeilijke tijd naast elkaar staan om de enorme problemen het hoofd te bieden."

"Bij alles wat we de afgelopen jaren hebben georganiseerd, was de gemeenschapszin steeds onze leidraad; samen herdenken, samen vieren. Op die gemeenschapszin wordt nu op een andere manier een groot beroep gedaan. Luisteren naar elkaar, begrip hebben voor elkaar en hulpverlenen aan elkaar. Het zijn thema's die ons als comités aanspreken. In die zin viel het ons makkelijker om dit vervelende besluit te nemen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden