Afbeelding

Voedselbank Papendrecht ziet terugloop aanbod levensmiddelen

Algemeen 359 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Voedselbank van Papendrecht blijft tijdens de coronacrisis gewoon open. "We hebben wel de nodige aanpassingen gedaan om de veiligheid van iedereen zoveel mogelijk te garanderen", vertelt coördinator Annie van de Papendrechtse Voedselbank.

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen mag er nu niet meer dan één persoon per gezin naar binnen om het voedselpakket op te halen. De Voedselbank heeft overwogen om kant-en-klare pakketten samen te stellen, maar ziet daarvan af. "In overleg met de medewerkers hebben we besloten dat onze cliënten nog gewoon langs de schappen mogen lopen om zelf dingen te pakken. Wel dragen onze vrijwilligers allemaal handschoenen."

De afdeling waar kleding en speelgoed uitgezocht kan worden, is nu gesloten. Ook kan er nu geen kleding of speelgoed gebracht worden bij de Voedselbank aan de Coornhertstraat in Papendrecht.

Meer cliënten
De inzameling en het uitdelen van voedsel gaat intussen gewoon door. Momenteel ondersteunt de Papendrechtse Voedselbank 114 gezinnen. "Wekelijks komen er mensen bij. Dat is een trend die we vanaf december al zien. Vanwege de uitbraak van corona zien we nu niet ineens een grote stijging in de vraag."

Ook constateert de Voedselbank in Papendrecht dat er steeds minder voedsel aangeboden wordt door supermarkten en andere bedrijven. "Ook die trend is al wat langer aan de gang. Nu, met de supermarkten die lege schappen hebben en hamsterende klanten, zal dat aanbod alleen maar verder verminderen."

De Voedselbank koopt daarom belangrijke voedingsmiddelen nu zelf in. "We hebben nog wat geld daarvoor gereserveerd, dus dat blijven we doen zolang we kunnen. Gelukkig hebben we adressen waar we spullen met korting kunnen kopen."

Hartverwarmend
De uitbraak van corona en de maatregelen die nodig zijn, maken het voor de Voedselbank extra lastig om te functioneren. Toch ziet Annie ook positieve kanten. "We hebben veel telefoontjes gekregen van mensen die willen helpen of die ons een hart onder de riem willen steken, waaronder de burgemeester. Dat is hartverwarmend."

Omdat de Voedselbank morgen twee afzeggingen heeft gekregen van vrijwilligers, maakt Annie nu al gebruik van het aanbod vanuit de samenleving om te helpen.

Daarnaast blijft voedsel heel welkom bij de Voedselbank in Papendrecht. Mensen of bedrijven die iets willen doneren kunnen contact opnemen met de Voedselbank via 078-6455125 of 06-36361722. Spontaan langskomen bij de Voedselbank heeft nu niet de voorkeur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden