Afbeelding

Smitstichting wil er zijn voor kwetsbare medemens

Algemeen 224 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Normaal bruist het Waellant van activiteiten, echter vanwege het coronavirus heeft het bestuur moeten besluiten alle activiteiten de komende weken stop te zetten.

Dat treft met name eenzamen die nu verstoken zijn van onderling contact. Medewerkers van de Smit's stichting zullen deze mensen met enige regelmaat gaan bellen om te horen hoe het met ze gaat.

Echter wil het bestuur het meldpunt proberen open te houden om kwetsbare inwoners van Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk van dienst te kunnen zijn. Het bestuur wil in deze zorgvolle tijden de vraag van hulpvragers en het aanbod van vrijwilligers bij elkaar brengen. Vanuit de samenleving kwamen er namelijk ook signalen van mensen die graag wat willen doen voor de kwetsbare medemens.

Een aantal vrijwilligers is bereid het meldpunt te bemensen, zodat mensen daar met hun eenvoudige hulpvraag terecht kunnen, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen, medicijnen halen of iets van dien aard.

Voorzitter Jan Simons van de L. en N. Smit's Stichting benadrukt dat hier in de eerste plaats een taak ligt voor kinderen en/of de mantelzorger. Het meldpunt is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en bereikbaar via nummer 0184-689360.

Vragen stellen kan ook per mail via: info@smitsstichting.nl. Via dit mailadres kan men zich ook aanmelden als vrijwilliger.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden