• De teams van BCA.
• De teams van BCA.

Debuterende jeugd Badminton Club Alblasserdam grijpt net naast titel

Sportt 430 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Tot de allerlaatste wedstrijd bleef het een nek-aan-nek race voor Team 7 van Badmintonclub Alblasserdam. Het team mocht bij directe concurrent Shuttlek in Krimpen aan de Lek de strijd om de titel gaan beslechten. Aan een gelijkspel zouden ze genoeg hebben, daar ze met gelijke score deze beslissende wedstrijd in gingen. Het onderlinge resultaat door de 5-3 overwinning tijdens de thuiswedstrijd bracht BC Alblasserdam wel een licht voordeel. Bij een 4-4 einduitslag zou dat betekenen dat het team de kampioenstrofee mee naar Alblasserdam mocht nemen.

De spanning lag hoog bij BCA 7, het team met alleen maar jeugdige debutanten. Voor het eerst uitkomend in de seniorencompetitie en meteen kampioen kunnen worden. Na de dubbels ging het nog gelijk op, vervolgens kwam BCA op 2-1 voorsprong. Een mooie uitgangspositie om uit de resterende 5 partijen nog 2 punten te pakken. Met de tribunes vol, voornamelijk met joelende mensen van Shuttlek maar ook meegereisde BCA supporters ontbraken niet, werd er gestreden om elk punt. In de eerste vrouwenenkel en het eerste gemengd dubbel lagen er nog kansen. Helaas werden deze nipt verloren, samen met de overige drie partijen, waardoor een 6-2 nederlaag een feit was en het jeugdige team het kampioenschap aan hun neus voorbij zag gaan. Al met al een prima prestatie om in het eerste seizoen meteen zo hoog te eindigen. Dat biedt mogelijkheden voor de toekomst.

Tegelijkertijd speelden team 2, 3 en 5 toevallig ook hun laatste wedstrijd uit tegen Shuttlek en zagen zodoende hun clubgenoten teleurgesteld de baan af komen. De overige teams hebben zich goed staande weten te houden, waaronder met name team 1 en 2 na de promoties van afgelopen jaar, waardoor zij dit jaar in een hogere divisie uit kwamen. De resultaten bieden in ieder geval potentie voor het komende seizoen om weer verder door te groeien, mede dankzij de steun van sponsoren TFT Solutions uit Barendrecht en Van de Kolk Hypotheken uit Noordwijk, die ook komend seizoen nog aan de club verbonden zullen zijn.

BCA heeft zowel een grote jeugd- als seniorenafdeling, waarin iedereen ongeacht leeftijd of niveau tussen past. De vaste speeltijden zijn dinsdagavond en donderdagavond. Meer info en de contactgegevens zijn te vinden op www.bc-alblasserdam.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden