• Een foto van een vorige opruimactie in Alblasserdam.
• Een foto van een vorige opruimactie in Alblasserdam.

Zesde opruimactie op 21 maart in Alblasserdam

Algemeen 166 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op zaterdag 21 maart wordt tijdens de Landelijke Opschoondag de zesde Opruimactie in Alblasserdam gehouden.

Op de nieuwe website www.alblasserdamschoon.nl kan men alle informatie vinden voor de komende actie en andere zaken.

Bij deze actie, die weer bij McDonald's zal eindigen, heeft Plus Van Holten behalve een mueslireep voor iedereen ook nog een waardebon beschikbaar gesteld van 20 euro, die waarschijnlijk door Michael van Holten van de Plus, die zelf ook gaat meehelpen opruimen, uitgereikt gaat worden aan een aanwezige deelnemer van de opruimactie. Om afval te voorkomen zal de winnaar niet met papieren lootjes worden gekozen. De winnaar wordt willekeurig gekozen door middel van een digitale lootjestrekker.

Iedere deelnemer krijgt sowieso een menubon van McDonald's. "Natuurlijk hoop ik op een record aantal deelnemers om op deze manier duidelijk te maken dat we tegen afval in de openbare ruimte zijn", aldus initiatiefnemer Peter van der Spoel.

"De vorige keer deden veel mensen met jonge kinderen mee om ze het besef bij te brengen dat afval op straat niet de bedoeling is. Dat is precies het doel van deze actie's", vervolgt Peter. "Ik heb voor komende actie veel handschoenen, hesjes en grijpers speciaal voor kinderen kunnen regelen via de gemeente Alblasserdam."

Met zo'n speciale Landelijke Opschoondag moet het volgens Peter van der Spoel mogelijk zijn de vorige actie te overtreffen. Hij hoopt dat veel Alblasserdammers zijn die zich 2,5 à 3 uur vrij kunnen maken om Alblasserdam op te schonen, want helaas is het nog steeds broodnodig.

Er kan aangemeld worden via het contactformulier op de website. Wie eerder meegedaan heeft, kan zich eenvoudig per mail aanmelden. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten begeleid worden door minimaal een ouder of verzorgende. Om 09.30 uur wordt er verzameld bij het afgesproken adres in de wijk (dat wordt vooraf via een email aan alle deelnemers bekendgemaakt ). Daar krijgt iedereen de benodigde spullen als grijpers, hesjes, handschoenen, plattegrond en vuilniszakken. Er wordt gevraagd zelf drinken mee te nemen in een eigen drinkfles. Na de verdeling gaat iedereen in zijn wijk opruimen. Zakken met afval worden in de wijken opgehaald.

• Een foto van een vorige opruimactie in Alblasserdam.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden