• Danny Kanters in de mangel.
• Danny Kanters in de mangel. Foto: Ruud de Jong

Drechtsteden laat één steek te veel vallen

Sport 199 keer gelezen

PAPENDRECHT • De handballers van Drechtsteden hebben zaterdag 29 februari een zure nederlaag geleden. Verdedigend liet de ploeg te veel onnodige steken vallen en liep zo tegen duur verlies aan. Door deze nederlaag zakt de ploeg naar een bedenkelijke 10de plaats.

De start tegen Celeritas was veel belovend. Binnen 8 minuten stond de thuisploeg op 5-1. Maar daar bleef het aanvankelijk bij. De gasten uit Bunnik brachten redelijk eenvoudig de wedstrijd weer in evenwicht. Verdedigend liet Drechtsteden steken vallen waardoor het halverwege de eerste helft weer 7-8 stond. Tot aan de rust hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht (15-14).

Dicht bij elkaar
In het tweede bedrijf leek het voor het publiek dat de thuisploeg sterker was en dat het nog een kwestie van tijd was alvorens het verschil groter zou worden. Toch gebeurde dit niet. De scores bleven zeer dicht bij elkaar. Dan weer stond Drechtsteden één of twee punten voor (22-20 en 24-20) dan weer Celeritas (26-28).

In de laatste minuten kwam de thuisploeg op 31-30 via Nils Erkelens. Toch werd het weer gelijk maar de laatste aanval van Drechtsteden had de winst alsnog kunnen opleveren. Helaas werd deze aanval gepareerd en volgde een alles of niets aanval van de gasten. In de daaropvolgende chaotische situatie maakte Drechtsteden in het eindsignaal een overtreding. De scheidsrechters van de Ham en van der Zalm bestrafte dit zwaar met rood voor Erkelens en alsnog een strafworp. Deze werd benut en daardoor stond Drechtsteden met lege handen (31-32).

Balende trainer
Trainer/coach André de Waal baalde na afloop ontzettend. "Verdedigend te weinig arbeid als ploeg. Als iedereen er zoveel energie had ingestopt als Jeffery Schmitt, dan hadden de 31 treffers van ons voldoende geweest".

De ploeg staat nu op de tiende plek, een plaats die recht geeft op een beslissingswedstrijd om degradatie. Afgelopen dinsdag (dinsdag 3-3 redactie) speelde de ploeg tegen directe concurrent HC Zeeland. Deze ploeg was Drechtsteden tot op één punt genaderd. (De uitslag was bij het ter perse gaan van deze krant niet bekend.) De Waal: "We moeten verbeteren anders hou ik mijn hart vast voor het behouden van een plaats in de hoofdklasse. Zaterdagavond staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma als HMS/Achilles op bezoek komt (19.30 uur). Wederom een finale."