• De dames zorgden voor een attractieve wedstrijd.
• De dames zorgden voor een attractieve wedstrijd. Foto: Aangeleverd

Volleybaldames Smash '66 pakken set van koploper

Sport 189 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Dames 1 van volleybalvereniging Smash '66 uit Alblasserdam speelde woensdagavond 26 februari een thuiswedstrijd tegen de lijstaanvoerder van de promotieklasse B. Dit betekende een pittige wedstrijd op het programma voor de dames op deze doordeweekse avond in Sportcentrum Blokweer. De wedstrijd eindigde met 3-1 voor het team uit Breda.

Smash kwam goed uit de startblokken. Er werd gedurfd gespeeld aan Alblasserdamse zijde, ondanks dat er een goede blokkering met lange dames aan de andere kant van het net stond.

Voorsprong
Vanaf 8-8 pakte Smash een voorsprong van 2 punten en bleef dit gaatje de gehele eerste set volhouden. Rosan van den Oever en Tabitha Zanen scoorden veelvuldig en verdedigend pakte Liza van Erk een paar belangrijke ballen op in het achterveld. In de eindfase van de eerste set drong de koploper uit Breda, luid aangemoedigd door een aantal meegereisde, enthousiaste supporters. De stand kwam op 26-26. Met een harde smash van Eva Wessels wonnen de dames van Smash deze spannende eerste set.

Mooie aanvallen
De tweede set stelden de dames uit Breda meteen orde op zaken en namen meteen de voorsprong. De blokkering van Smash werd uitgespeeld en de dames uit Breda konden met mooie aanvallen de voorsprong uitbreiden. Toch kwam Smash steeds weer terug in de wedstrijd en kon het blijven aanhaken. Toch ging deze set verloren met 25-20.

Attractieve wedstrijd
Ook in de derde en vierde set werd er goed gevolleybald aan de kant van Smash. De dames van Smash bleven vechten voor wat ze waard waren en dit zorgde voor een goede en attractieve wedstrijd. Helaas werden de laatste twee sets beide verloren en ging de wedstrijd met 3-1 naar het team uit Breda.