Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Papendrechter raakt binnen maand rijbewijs kwijt na dronken botsing

112 264 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een beginnend bestuurder uit Papendrecht (24) is vorige week binnen een maand zijn rijbewijs al kwijtgeraakt na een aanrijding en rijden onder invloed in Sliedrecht.

In de nacht van vorige week vrijdag op zaterdag 22 februari omstreeks 02.12 uur kreeg de politie een melding van een eenzijdige aanrijding tegen een lantaarnpaal op de Thorbeckelaan in Sliedrecht. De meldster zou nog mensen rond het voertuig hebben zien lopen. Agenten reden op dat moment toevallig nog geen 500 meter van deze locatie en ze waren in mum van tijd ter plaatse.

Op de locatie zagen agenten de auto op de verhoogde rijbaanscheiding staan bovenop een omvergereden lantaarnpaal. De bestuurder vertelde ons eerlijk dat hij een fout had gemaakt door met drank op te gaan rijden. Hij had een horecagelegenheid op het Burgemeester Winklerplein bezocht en wilde daarna naar huis rijden.

Op de rotonde Thorbeckelaan met de Simon Stevinsstraat wilde hij linksaf de Thorbeckelaan op rijden in de richting van de Stationsweg, maar raakte net na de rotonde de macht over het stuur kwijt. De bestuurder verklaarde een black-out te hebben gehad en niet meer precies te weten wat er exact was voorgevallen.

Tegenstribbelen
De bestuurder blies daarop een F-indicatie waarna hij werd aangehouden. Tijdens de aanhouding stribbelde hij in eerste instantie tegen. Hierna werd hij geboeid en in onze politieauto geplaatst. Hierbij is gepast geweld gebruikt.

Twaalf keer teveel
Op het bureau blies de 24-jarige Papendrechter maar liefst 1040 ug/l. Dit is bijna twaalf keer teveel voor een beginnend bestuurder, waarbij 88 ug/l is toegestaan. Uit het politiesysteem bleek dat de Papendrechter net op 29 januari 2020 zijn rijbewijs had gehaald.

Binnen een maand raakte de Papendrechter dus zijn rijbewijs alweer kwijt. De verdachte heeft direct een dagvaarding van het CVOM ontvangen, meldt de politie op Facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden