Afbeelding
ingezonden mededeling

Creditcard gunstiger alternatief voor spaarrekening

Algemeen 141 keer gelezen

In deze tijden met lage of negatieve rentes op spaarrekeningen, zoeken steeds meer mensen naar spaaralternatieven. Een onverwachte optie daarbij is een creditkaart.

In sommige gevallen is de rente op het positief saldo van een creditcard hoger dan die op een spaarrekening. Het hangt er echter van af welke creditcard u kiest.

Een creditkaart gebruiken om te sparen
Er zijn niet veel mensen die weten dat het mogelijk is om geld bij te storten op de rekening van een creditkaart. Dat kan voordelen hebben als u van plan bent om een lange reis te maken en daar eventueel voor lange tijd een auto wil huren. Verhuurmaatschappijen vragen altijd een hoge borg die met de creditkaart kan voldaan worden.

Maar sommige aanbieders van creditcards bieden ook een spaarrente van 0,15 tot 0,3%, indien er een positief saldo is van minimaal 500 euro. Er zijn ook banken die helemaal geen spaarmogelijkheden bieden op de creditkaart, dus het loont om de spaarrente van creditcards goed te vergelijken.

Rijk worden is een ander verhaal
Hoewel het rentepercentage aanzienlijk hoger is dan wat banken als ABN Amro en ING (beide 0,01%) aanbieden, zult u ook van 0,3% rente niet snel rijk worden. Voor iedere 1.000 euro aan positief saldo, wordt immers maar 3 euro uitgekeerd.

Het sparen via een creditkaart valt ook onder het depositogarantiestelsel, waardoor het tot een bedrag van honderdduizend euro verzekerd is. Bij een saldo van het maximale bedrag, is de uit te keren rente €300.

Vergelijk ook de kleine lettertjes
Soms zitten de verschillen ook in de algemene voorwaarden. Sommige banken hebben geen creditcards waarop je kan bijstorten. Er zijn ook banken waar wel kan worden bijgestort, maar waar geen rente over het positieve saldo wordt uitgekeerd. Ook bij prepaid creditcards wordt doorgaans geen rente betaald. Daarom is het verstandig om vooraf voldoende informatie in te winnen over wat de creditcardaanbieders u kunnen voorstellen, en maak een berekening over een volledig jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden