Afbeelding

Zevende editie OnderwijsRoute in Alblasserdam en Papendrecht

Algemeen 179 keer gelezen

REGIO • Bijna 360 tweedejaars VMBO-leerlingen en Mavo van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College gaan donderdagochtend 5 maart op bezoek bij bedrijven, instellingen en organisaties in Alblasserdam en Papendrecht. Dit gebeurt in het kader van de OnderwijsRoute die dit jaar voor de zevende keer wordt gehouden.

De leerlingen gaan op bezoek bij een bedrijf of organisatie in een sector waarvoor zij een voorkeur hebben. Dit kijkje in de keuken is bedoeld om hen te helpen bij het kiezen van het vervolg van hun opleiding. Leerlingen in deze leeftijd zijn op zoek naar wat ze leuk vinden en naar wat bij hen past. De OnderwijsRoute biedt leerlingen de kans dit te ervaren. De deelnemende bedrijven, instellingen en organisaties maken op hun beurt misschien wel kennis met een potentiële werknemer.

Deelnemende bedrijven
Aan deze zevende OnderwijsRoute nemen 39 bedrijven, instellingen en organisaties deel. In Papendrecht zijn dat: Bakker Bart, Breko shipbuilding & repair, Combigoods inpakcentrum, Cross Fit, Dixi Sanitary Service, Fokker Aerostructures, Gemiva-SVG Groep, Grandcafe Willaerts, Il Mercato, Jumbo Westpolder en Jumbo de Meent, Pannenkoekenhuis Fritella, Rovanda, Scheepswerf Slob, Schenk Tanktransport, Service Only, Struijk Optiek, VandeGrijp IGS B. V., Veth Propulsion.

In Alblasserdam: AP Houtconstructies, BV Braanker Logistics Group, Discom Exhaust Technology, ETB de Noord, FN Steel B.V., Ford Wensveen, Global Fitness, Haan Verhuizingen, Hak BV, Landvast Cultureel Centrum, Le Barrage, Lésec Beveiliging BV, Maat Vorkheftrucks, Mc Donalds, P. van der Schee bv, Royal IHC, Schadenet De Koning, Stichting Waardeburgh (zorg voor ouderen), Tribus Pro en Valk Welding.

Vervoer
Meerdere touringcars van De Snelle Vliet brengen de leerlingen van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College van adres naar adres. De start is om 08.35 uur en alle leerlingen gaan naar twee bedrijven van hun keuze.

Rondleiding
Een bedrijfsbezoek duurt ongeveer een uur. De leerlingen krijgen een rondleiding en komen meer te weten over de activiteiten van het bedrijf of de organisatie en over de betreffende branche. Ook gaan de leerlingen zelf aan de slag. De leerlingen zijn op school voorbereid op het bezoek en hebben vragen bedacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden