Logo hetkontakt.nl/klaroen

Ontdek de Alblasserwaard: wandelen en fietsen buiten de gebaande paden

  •   200 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Proef, ontdek en geniet van de polder tijdens de unieke wandel- en fietstocht Ontdek de Alblasserwaard op zaterdag 11 april. Ontdek de Alblasserwaard is dé dag voor de buitenmens. Lekker wandelen en fietsen over de mooiste paden van de Alblasserwaard, binnen kijken bij bijzondere bedrijven en genieten van al het moois dat de streek te bieden heeft. Dat is het recept van deze wandel- en fietstocht.

Het evenement is een initiatief van Antilope Outdoor in samenwerking met Kontakt Mediapartners. Evert Vink: "Vanuit Antilope Outdoor organiseren we jaarlijks meerdere wandeltochten. Enerzijds om wandelen te promoten, anderzijds om onze regio op de kaart te zetten. Voor deze tocht hebben we de samenwerking met Kontakt Mediapartners gezocht, zodat we ook de vele mooie ondernemingen in de waard een podium kunnen geven met de tocht. We hebben voor de wandelaars en fietsers verschillende stops waar ze bijzondere bedrijven zoals een imker en de kaasboerderij kunnen bezoeken of iets leuks ontvangen."

Wandeltocht
De wandeltocht is 22 kilometer lang en voert van Antilope Outdoor in Alblasserdam dwars door de polder naar Goudriaan. Wandelaars lopen over prachtige onverharde paden en kunnen genieten van het natuurschoon van onder andere De Donk. In Theethuin De Winde kan iedereen even uitrusten en op het eindpunt, Het Raadhuis in Goudriaan, staat een versnapering klaar. Vanuit Goudriaan rijdt er twee keer een pendelbus om wandelaars terug te brengen naar Alblasserdam. De laatste pendelbus vertrekt om 16:00 uur.

Fietstocht
Voor fietsers is er een route van 60 kilometer uitgezet, deze begint en eindigt bij Antilope Outdoor in Alblasserdam. De route voert via de gezellige Kerkbuurt van Sliedrecht door de mooie dorpen als Hardinxveld-Giessendam en via De Graanbuurt in Giessenburg door Ottoland naar Goudriaan, waar er een kleine lunch klaar staat. De route vervolgt naar Groot-Ammers en Streefkerk terug naar Alblasserdam.

Wat is er onderweg te ontdekken?
-    Waan je op een Amerikaanse ranch tijdens een bezoek aan de Cowperation Farmshop in Alblasserdam. Tussen 10:00 en 12:00 uur en 15:00 en 16:00 uur zijn er begeleide rondleidingen dor de stallen.
-    Hoe zit het met de bloemetjes en de bijtjes? Dat vertelt Imker Hartkoorn uit Alblasserdam.
-    Ontdek alles over de Alblasserwaardse flora en fauna bij de Natuur- en Vogelwacht in Papendrecht.
-    Neem een kijkje bij de Schaapskooi in Ottoland.
-    Leer alles over kaasmaken bij Kaasboerderij Kuiper in Ottoland.
-    Rust even uit in Theetuin De Winde en laat je voorlichten bij de stands van DA Groot-Ammers en Podozorg Nieuwpoort.

Deelnemers ontvangen:
-    Koffie/thee met wat lekkers bij inschrijving en een knapzak met versnaperingen voor onderweg.
-    Koffie/thee met een broodje in Het Raadhuis te Goudriaan
-    Koffie bij Deelcafé De Buurman (fietsers)
-    Een lekkere smoothie (wandelaars)
-    Goodiebags bij De Graanbuurt te Giessenburg (fietsers) en Van Os Groenten en Fruit te Papendrecht (fietsers)

Tevens kunnen deelnemers profiteren van unieke dagaanbiedingen bij Gasterij De Donk, Vreeken voetverzorging in Alblasserdam, Art & Flowers in Sliedrecht, Restaurant Bellevue in Sliedrecht, IJsboerderij den Boer in Giessenburg, Graan & Zo in Oud-Alblas, Het Posthuijs in Groot-Ammers, Thuis bij Gerda in Groot-Ammers, Vishandel Van Wijk in Groot-Ammers en De Koffiemolen in Streefkerk.

Inschrijven
Deelname aan het evenement kost 10 euro. Wie voor 1 april inschrijft op www.wandelcentrum.com/ontdekdealblasserwaard, krijgt 2 euro korting. Deelnemers krijgen een routekaart met daarop aanvullende informatie over interessante bedrijven langs de route die te bezoeken zijn, die een presentje uitdelen of korting geven op aankopen. Wandelaars kunnen starten van 8:00 tot 10:00 uur, fietsers tussen 9:00 en 10:30 uur.


 

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }