Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Peter Verheijen

Gezocht: regionale oorlogsverhalen voor voorstelling ToBe

  •   28 keer gelezen

DORDRECHT/REGIO • Voor een nieuwe theaterproductie is ToBe op zoek naar ouderen (of hun (klein)kinderen) die willen vertellen over hun leven in Dordrecht of omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op zaterdag 7 maart is er om 14.00 uur een vertelbijeenkomst in het Energiehuis waar iedereen die een verhaal wil vertellen van harte welkom is. Tijdens de bijeenkomst gaan de verhalenvertellers in gesprek met de spelers en de regisseur, Themba Schmitz, van de voorstelling.

De verhalen uit de oorlog worden de basis voor een locatievoorstelling die speelt op 4 en 5 mei. ToBe vertegenwoordigt hiermee Dordrecht tijdens het landelijke project Theater Na de Dam. Door heel Nederland zijn er op Herdenkings- en Bevrijdingsdag theatervoorstellingen te zien die gebaseerd zijn op verhalen uit de oorlog. De voorstelling wordt gespeeld door jongeren op een bijzondere locatie in Dordrecht.

Aanmelden
Op zaterdag 7 maart organiseert ToBe een vertellersbijeenkomst van 14.00 tot 16.00 uur, waar ouderen hun verhaal kunnen delen met de spelers en de regisseur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij Roxanne van der Slot via projectbureau@sce.nu of 078-6133144. Mocht iemand op 7 maart niet kunnen, dan neemt Roxanne contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Spelers gezocht
Jongeren die in de voorstelling willen spelen kunnen zich nog aanmelden bij ToBe. Theaterervaring is niet nodig. De startbijeenkomst is op zaterdag 22 februari, maar daarna aanmelden is nog mogelijk. Meer info & aanmelden: www.tobe.nl/cursus/theater-na-de-dam/1/2019/.

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }