Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Peter Stam

Erespeld gemeente Alblasserdam voor ondernemer Adri Maat

  •   63 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Uit handen van burgemeester Jaap Paans ontving de Alblasserdamse ondernemer Adri Maat vanmiddag de Erespeld van de gemeente Alblasserdam.

Dit gebeurde na afloop van de Techniekroute voor de groep 8 leerlingen van het basisonderwijs. Maat was een van de belangrijke drijvende krachten achter dit kijkje in de keuken bij technische bedrijven. De techniekroute beleefde vanochtend zijn zevende editie en is inmiddels geadopteerd door zeven dorpen in de Alblasserwaard. Maat neemt afscheid van de werkgroep Techniekroute. Zijn plek wordt ingenomen door zijn zoon Alexander.

De Techniekroute is maar één van de vele initiatieven in Alblasserdam die al jaren op steun en support van Adri Maat konden en kunnen rekenen. Andere zijn:
• Muziekvereniging Excelsior
• de stichting Schaatsmolentochten
• de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh
• de Stichting Fondsenwerving Evenementen Alblasserdam (SFEA)
• de Roparun
• de stichting Het Wiegje van Beatrijs
• de Gondelvaart

Van 1959 tot 2008 was Adri Maat directeur/aandeelhouder van MAAT Transport. Een familiebedrijf dat is opgericht door zijn vader en inmiddels wordt voorgezet door zoon Arjan. "Een visitekaartje voor Alblasserdam en met 180 werknemers een werkgever van formaat'', aldus burgemeester Jaap Paans.

Op zijn eigen vakgebied was Maat zeer actief. Als bestuurslid van de Kamer van Koophandel kring Drechtstreek was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van het project Schelluinen-West. Dit project omvatte de aanleg van een bedrijventerrein specifiek voor transportbedrijven met ruimteproblemen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en de aanleg van een viertal beveiligde parkeerplaatsen voor transporteurs uit deze regio's. Inmiddels beheert Maat negen terreinen door heel Nederland.

Belangenvereniging Vinkenwaard
Adri Maat stond jaren aan het hoofd van de Belangenvereniging Vinkenwaard. Onder zijn leiding werden de bedrijfsbrandweer en de bedrijfshulpverlening naar een professioneel niveau getild. Ook kwam er een collectieve verzekering, collectieve beveiliging en werden de afvalstromen in goede banen geleid.

Hij was lid en voorzitter van het bestuur van de Centrale Post. Deze organisatie had als doel om met name in de Rotterdamse haven een uitwisselingssysteem in stand te houden, waar vracht en vrachtwagens aan elkaar werden gekoppeld.

Sociale kant
De burgemeester benoemde ook de sociale kant van Adri Maat. "Samen met je vrouw heb je je ingezet voor mensen in jullie omgeving die het moeilijk hebben.''

Als werkgever, ondernemer en als mens is Adri Maat van bijzondere waarde voor de regionale en lokale gemeenschap en daarmee een waardig drager van de Erespeld van de gemeente Alblasserdam.

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }