Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Désanne Brederode.
• Désanne Brederode. (Foto: Irwan Droog)

Lezing Désanne van Brederode over Dietrich Bonhoeffer

  •   55 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op woensdag 4 maart zal schrijver Désanne van Brederode (1970) om 20:00 uur in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam een lezing houden over Dietrich Bonhoeffer.

Bonhoeffer was een Duitse theoloog en dominee die meewerkte aan een mislukt complot tegen Adolf Hitler. Hij werd op 9 april 1945 geëxecuteerd. Zijn laatste woorden waren: 'Dit is het einde, voor mij het begin van het leven.' Bonhoeffer schreef tijdens zijn gevangenisperiode brieven en gedichten die later wereldberoemd werden.

Désanne van Brederode is een bewonderaar van Bonhoeffer. Zij zal vooral ingaan op de betekenis die Bonhoeffer voor haar heeft in deze tijd. Désanne van Brederode is behalve schrijver ook filosoof en essayist. Ze schreef onder andere de romans Ave verum corpus (1994), Hart in hart (2011), Vallende vorst (2015) en de essaybundel De ziel onder de arm (2013). In 2018 maakte ze haar poëziedebuut met Verzonnen grond.

Het jaar 2020 is al uitgeroepen tot Bonhoefferjaar. Op veel plekken in het land zullen activiteiten en evenementen plaatsvinden ter nagedachtenis aan zijn persoon en werk. Deze avond is onderdeel van drie activiteiten die worden georganiseerd door vijf kerken: Elthetokerk, Havenkerk, Ontmoetingskerk (Alblasserdam), Bethlehemkerk en De Morgenster (Papendrecht).

Voor deze avond in Landvast is de toegang vrij.

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }