Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Spelende kinderen bij de wigwam op locatie 't Kruispunt.
• Spelende kinderen bij de wigwam op locatie 't Kruispunt. (Foto: Janny den Besten)

Wasko Kinderopvang in vroeger consultatiebureau in Nieuw-Lekkerland

  •   344 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Wasko Kinderopvang beschikt over twee nieuwe locaties in Nieuw-Lekkerland; een ruimte in basisschool De Wegwijzer en gebouw 't Kruispunt. Het vroegere consultatiebureau is verbouwd tot een prettige opvang- en speelruimte.

De West-Alblasserwaardse Stichting KinderOpvang (Wasko) heeft ongeveer 50 vestigingen waar totaal zo'n 400 medewerkers werken. Er wordt opvang geboden voor kinderen van 0 tot 12 jaar, verdeeld over het kinderdagverblijf (0 tot 4 jaar), peuterspeelzaal (2 tot 4 jaar) en de Buiten Schoolse Opvang (4 tot 12 jaar).

Omdat er bij locatie 't Carillon een wachtlijst tot 2021 was, is het extra fijn dat in Nieuw-Lekkerland op twee nieuwe plekken gestart kon worden, te weten de peuterspeelzaal in Basisschool De Wegwijzer en het kinderdagverblijf 't Kruispunt in de Vonckstraat.

Terug bij oorsprong
Locatiemanager Ester Verkerk vertelt over 't Kruispunt: "Dit karakteristieke gebouw is nu een beetje terug bij zijn oorsprong. Vroeger was het namelijk een consultatiebureau voor baby's en peuters. We hebben een prachtige ruimte met volop speel- en slaapgelegenheid. Buiten kunnen de kinderen in de wigwam spelen of in de zandbak met een echt buitenkeukentje. De wigwam bestaat uit kale takken die straks in het voorjaar uitlopen. In de zomer is dit straks een heerlijk schaduwrijk speelplekje. We krijgen regelmatig leuke reacties van de senioren uit de nabijgelegen woningen. Prettig is dat we als Wasko nu in beide gedeeltes van Nieuw-Lekkerland opvangmogelijkheden hebben. Momenteel zijn er in 't Kruispunt nog enkele plaatsen beschikbaar. Op 20 juni kan tijdens de open dag het gebouw bekeken worden en kunnen er door kinderen wat activiteiten (onder andere schminken) gedaan worden. Ieder is welkom op dit 'feestje in de wijk'!"

"We genieten van ons werk," vertelt een van de pedagogisch medewerksters. "Het is mooi om deel uit te maken van de ontwikkeling van een kind. We brengen deze ook in kaart volgens  kindvolgsysteem Kijk. We houden de methode opbrengstgericht werken aan, dat wil zeggen dat we bewust werken aan doelen met een zo hoog mogelijke opbrengst."

Bij elke groep zijn twee of drie pedagogische medewerkers werkzaam. Personeelsplanner Ciska de Paauw: "Soms is het puzzelen om het rooster rond te krijgen, maar het is altijd nog goed gelukt." Ester: "We hebben een fijn team. Bij ziekte van een collega lossen de collega's dit vaak onderling in goede harmonie op. Wel zijn we altijd op zoek naar flexmedewerkers. Indien deze willen solliciteren, dan is dit mogelijk via sollicitatie@wasko.nl.

Janny den Besten

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }