Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De techniekroute van vorig jaar.
• De techniekroute van vorig jaar. (Foto: Cees van der Wal)

Zevende Techniekroute in Alblasserdam voor groep 8-leerlingen

  •   36 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Voor de zevende keer op rij kunnen leerlingen van de groepen 8 van alle Alblasserdamse basisscholen zich één ochtend onderdompelen in de wereld van de techniek. In het kader van de Techniekroute neemt iedere leerling op woensdag 19 februari een kijkje in de keuken bij twee technische bedrijven.

Met de Techniekroute willen onderwijs, gemeente en bedrijfsleven basisschoolleerlingen kennis laten maken met de branche en hun interesse wekken voor een technisch beroep. Het aantal banen in de technische sector groeit en Alblasserdamse bedrijven hebben moeite om de openstaande vacatures vervuld te krijgen.

Tijdens de Techniekroute maken de leerlingen uitgebreid kennis met de bedrijven die ze bezoeken. Ze krijgen een rondleiding, kijken naar bedrijfsfilms, maar gaan ook zelf aan de slag. Uiteraard gebeurt dit onder toezicht van de begeleiders van het bedrijf en de scholen.

Deelnemende bedrijven
Bedrijven die aan de zevende editie van de Techniekroute meedoen zijn: Valk Welding, Lagersmit, Ford Wensveen, ETB De Noord, Scania, MAAT, FN Steel, Royal IHC, Ritmeester, Hak, Citytec, Discom, Egro Service, Alklima, Braanker Logistics, Nugteren Transport, Vakgarage Prins, Den Ouden Tanktransport en Oceanco.

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }