Logo hetkontakt.nl/klaroen
ingezonden mededeling

Vier manieren om de warmte beter uit huis te houden

  •   keer gelezen

Zomers zijn de laatste jaren steeds langer en warmer. Hoewel hoge temperaturen best fijn zijn als je op het strand ligt, is het een stuk minder aangenaam als het in huis te warm is.

Gebruik daarom de volgende vier manieren om na te denken, over hoe je het warme weer dit jaar uit huis houdt. Zo heb je deze zomer altijd een plek om af te koelen.

Investeer in zonwering
Met behulp van goede zonwering blijft het binnenshuis zo'n 5 tot 7 graden koeler. Investeren in zonwering, zoals een zonnescherm of rolluiken, is dan ook de perfecte manier om de warmte buiten te houden. Zonwering voor buiten is de meest effectieve manier om te voorkomen dat het binnenshuis warm wordt. Daarnaast is binnenzonwering, zoals rolgordijnen, een goede aanvulling. Houd deze dan ook vooral gesloten om de warmte buiten te houden.

Airco of ventilator
De beste manier om altijd een perfecte temperatuur in huis te creëren, is door een airco te plaatsen. Mocht je een airco te duur in aanschaf vinden, dan is een ventilator of een air-cooler een goed alternatief. Deze twee opties zijn goedkoper en verbruiken een stuk minder elektriciteit. Toch zorgen ze ervoor dat je huis lekker koel blijft. Ideaal dus als je slaapt op een hete zolderkamer of onder een plat dak.

Zet apparaten uit
Door apparaten en lampen aan te doen, stijgt de temperatuur in huis aanzienlijk. Apparaten en lampen geleiden namelijk stroom, en produceren hierdoor warmte. Hoewel LED-lampen een stuk minder warm worden, is het altijd verstandig om elektrische apparaten zo min mogelijk te gebruiken en lichten zo veel mogelijk uit te laten. Ook door te koken wordt het behoorlijk warm in huis. Maak het jezelf door makkelijk door eten te bestellen, buiten te koken of gewoon een lekkere maaltijdsalade te maken op een zomerse dag.

Sluit je ramen
Hoewel je met warme temperaturen geneigd bent om alle ramen op te zetten, is dit juist niet verstandig. Houd op de warme uren van de dag alles gesloten, inclusief de gordijnen. Vroeg in de ochtend en laat in de avond is het juist wel slim om alles tegen elkaar open zetten. Door je huis goed te laten tochten, zal het vanzelf iets koeler in huis zijn.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }