Afbeelding

Wiekslag wint Minioren Clubmeet deel 2

Sport 321 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Zwemvereniging Wiekslag uit Alblasserdam heeft zaterdag het tweede deel van de Minioren Clubmeet in Dordrecht gewonnen.

Bij de Clubmeet kwamen de jongste zwemmers, de minioren van Wiekslag, uit tegen 13 andere zwemverenigingen uit de regio. In deze spannende wedstrijd, begeleid door trainster Kirsten den Ouden, zijn alle slagen aan bod gekomen inclusief vier estafettes. Wat heel bijzonder was, is dat niemand van onze minioren gediskwalificeerd is.

Medailles
Ivo Bot won zilver voor de 100m rugslag en brons voor de 50m vrije slag. Jasmijn Schoonen pakte 2x goud, voor de 100m vrije slag en de 50m vlinderslag, en nog een mooie zilveren plak voor de 100m wisselslag. Op de 50m rugslag wonnen Ghalil Lodder zilver en Jordan Neyhoft brons. Ook vielen er 2 estafette teams in prijzen: Het gemengde team zwom 4x 50 rug met Jordan Neyhoft, Julia Sterk, Ghalil Lodder en Jasmijn Schoonen naar een knappe 2e plek. En de 4 x 50 vrije slag estafette van de jongens was spannend tot op het laatst; Julian Kroon mocht als eerste te water en zwom meteen naar een 3e plek, waarna Thijmen Wesdorp volgde en deze plek mooi wist vol te houden, Floris van der Valk zwom knap naar de 2e plek en tikte samen met De Devel aan, waarop Ivo Bot vervolgens zijn turbo aan zette en op het laatst de eerste plek wist te veroveren en De Geul achter zich liet!

Persoonlijke records
Er zijn veel pr's gezwommen. De volgende zwemmers hebben hun pr met minstens 115% verbeterd: Joost Boers heeft het pr van de dag gezwommen: bij de 100m vrij zwom hij ruim 15 secondes van zijn oude pr af. Floris van der Valk verbeterde zichzelf bij de 50m vrij met ruim 3 secondes. Ook Fabienne Pijper zwom een mooie nieuwe tijd bij de 50m schoolslag, ruim 4 secondes eraf. Ghalil Lodder zwom ruim 7 secondes sneller bij de 100m vrije slag. En ook Jayda Akpullukcu verbeterde haar tijd bij de 50m vrij met ruim 3 secondes.

Beker
Aan het einde volgde de uitslag van de eerste en tweede Clubmeet bij elkaar opgeteld. Dit werd van de laatste plaats naar de eerste bekend gemaakt. Op de 3e plaats is de Lansingh geëindigd, op de tweede plek was de vereniging SCOM en op de eerste plek eindigde Wiekslag. Het hele team, waarin ook Robine Kroon, Thijmen Lont, Isabel Rodriquez, Loïs Rozendaal, David van der Valk en Rosalie Zonneveld hebben gezwommen, heeft hiermee een mooie beker verdiend!

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden