• Nancy en Dexter Miguel.
• Nancy en Dexter Miguel.

Medailles en promotiepunten voor rolstoeldansers

Algemeen 133 keer gelezen

STEENWIJK/NIEUW-LEKKERLAND • Met een aantal zeer ervaren wedstrijddansers en een bijna debutante was Walking Wheels zaterdag met veel succes aanwezig op de dansvloer tijdens de Fletcher cup in Steenwijk.

De dansers kwamen in vijf combinaties op de dansvloer, ze dansten de was van het parket en mochten uiteindelijk een bronzen en twee gouden medailles én meerdere promotiepunten mee naar huis nemen.

Nancy en Dexter Miguel uit Nieuw-Lekkerland kwamen uit in de D-klasse combi dansen. Na een eerste wat teleurstellende ronde gaven zij in de tweede ronde alles wat ze in zich hadden, met als resultaat een gouden plak én twee promotiepunten, waarmee ze dichtbij het moment van promotie naar de A-klasse komen.

Nancy kwam met haar duo-partner Astrid Jonker uit Nieuw-Vennep vervolgens uit in de A-klasse standaard en stond daarbij tegelijk met het paar Veen-Castien op de vloer. Ze werden na hun vier dansen direct doorgeplaatst naar de finale. In die finale wisten zij met minimaal verschil beslag te leggen op de gouden medaille én daarbij ook op twee promotiepunten, wat hun promotie naar de hoofdklasse weer wat dichterbij brengt.

Ten slotte kwamen in de hoofdklasse Danny Castien en Miranda Moleman (Haarlem) uit in zowel de Latijns Amerikaanse dansen als de standaard dansen. Bij de standaard dansen werden ook Danny en Miranda door de jury doorgeplaatst naar de finale. In die finale wisten zij beslag te leggen op de vijfde plaats. Voor de Latijns Amerikaanse dansen wisten zij zich in de tweede ronde mooi te verbeteren ten opzichte van de eerste ronde. Met een tevreden gevoel over hun dansen, belandden zij uiteindelijk op de vierde plaats.

In de hoofdklasse kwam Danny Castien ook nog uit met zijn combi-partner Astrid Jonker voor de standaard dansen op de vloer. Danspaar en coach vonden de tweede ronde een verbetering ten opzichte van de eerste, helaas waardeerde de jury de inspanningen echter slechts met een vijfde plaats.

• Astrid Jonker en Nancy Miguel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden