Klipperstars wint in de laatste seconden na bizarre climax

Algemeen 404 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Klipperstars U22 heeft zaterdag 25 januari een zwaarbevochten 72-71 zege geboek op MBCA Amstelveen.

De 'Jaleco formatie' begon scherp aan de wedstrijd. Een aantal snelle scores achter elkaar zorgden voor een 8-2 voorsprong. Amstelveen bleef echter in het spoor door er snel achter elkaar 2 driepunters in te gooien. Met een kleine voorsprong gingen de Lekkerlanders het tweede kwart in. 19-17.

De eerste 2 scores van het tweede kwart waren voor Klipperstars. Amstelveen bleef in het spoor door met name op de afstand schoten goede percentages te schieten. Tevens was de razendsnelle guard van Amstelveen moeilijk af te stoppen. Aan het einde van het tweede kwart schroefde Klipperstars de verdediging nog even op waardoor het snel 6 punten maakte en met dat verschil werd er ook gerust. 40-34. In de rust konden de supporters aanschouwen hoe de pupillen van de week één minuut lang vrijeworpen aan het schieten waren.

Aan het begin van het derde kwart besloot Amstelveen een zone verdediging te gaan spelen. De Lekkerlandse mannen wisten hoe ze hier tegen moesten spelen, maar een aantal keer kwam dit niet helemaal goed uit de verf waardoor er beduidend minder gescoord werd. Echter stond de verdediging ook sterk waardoor Klipperstars toch beetje bij beetje wegliep.

Net aan het begin van het vierde kwart stond het 60-50 en de Klipperstars formatie wilde deze wedstrijd uiteraard zo snel mogelijk in het slot gooien. Het tegenovergestelde gebeurde. Amstelveen schoot in een kort tijdsbestek 4 driepunters raak. Het pakte zelfs heel even een voorsprong van 68-69 met nog maar een paar minuten te spelen. Het kwam er nu op aan wie er mentaal het sterkst was. 3 punten op rij van Klipperstars zorgde weer voor een voorsprong, maar het was wederom de rappe guard van Amstelveen die de score weer gelijk zette op 71-71. De daarop volgende aanval werd er een fout gemaakt op een speler van Klipperstars. Deze benutte er 1 van de 2 waardoor er met 14 seconden een 72-71 stand op het bord stond. Amstelveen kreeg een goede kans in deze aanval en het bizarre was dat het er zelf even op leek dat ze gewonnen hadden. Het was namelijk wederom de rappe guard die de bal erin gooide. De scheidsrechters moesten even overleggen maar besloten toen dat het toch echt na de zoemer was dat de guard scoorde. Een ongelofelijke ontlading bij de Klipperstars mannen en een zwaarbevochte overwinning van 72-71.

Topscorers: Sem Janse (16 punten), Lars Verhaar (10 punten) en Aron Verhaar (10 punten).

Aanstaande zaterdag gaat Klipperstars op bezoek bij Cady uit Capelle aan de IJssel. Cady staat momenteel op een 4e plek en dat is er 1 onder Klipperstars. Er is dus een grote kans op wederom een erg spannende wedstrijd.