• Doelpoging van Menno Bot.

Ruime winst voor CKC Kinderdijk

Sportt 356 keer gelezen

KINDERDIJK • Zaterdag 25 januari werd er door zowel het eerste als het tweede van Kinderdijk gespeeld tegen Rust Roest uit Eindhoven. Het eerste team won ruim. Het tweede verloor.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste werd Menno Bot in het zonnetje gezet omdat hij zijn 100e wedstrijd speelde. Hij kreeg hiervoor een mooie bos bloemen. Bij deze wedstrijd was er ook nog een speciale gast aanwezig. Namelijk de zoon van de oprichter van CKC Kinderdijk: de heer Verhoef.

Binnen 15 seconde lag de eerste bal voor Kinderdijk in de korf, 1-0 Max Donkervoort. Pas na 3 minuten spelen was er het eerste antwoord van Rust Roest. 1-1. Een minuut later was er de eerste strafworp van deze pot. Rust Roest kreeg de kans om 2 punten uit te lopen maar deze werd, gelukkig voor Kinderdijk, gemist. Een minuut later scoorde ze alsnog en was het dus 1-3. Lotte van de Lustgraaf en Max Donkervoort maakten daarop 2 punten waardoor de stand gelijk was.

Daarna kregen de spelers uit Eindhoven weer een strafworp, maar deze keer faalden ze niet: 3-4. Na een goede vrije val van Marjolein Verkerk was de stand weer gelijk: 4-4. 10 minuten voor rust liep Kinderdijk voorzichtig naar een voorsprong van 2 punten. Ook Menno Bot pikte een puntje mee in zijn jubileumwedstrijd en zorgde voor de 10-8. Een minuut later scoorde Rust Roest echter weer de aansluitingstreffer, anderhalve minuut later gevolgd door een punt van Samantha Schuit, nadat zij haar tegenstandster keurig had weggespeeld: 11-9. Acht seconden voor de thee was er wederom een strafworp voor Rust Roest: 13-10. En met nog maar 3 seconden op de klok een strafworp voor Kinderdijk. Martijn Kreuk maakte er hierdoor 14-10 van.

Na de rust ging Kinderdijk voortvarend van start en scoorde Lotte van de Lustgraaf binnen 10 seconden de 15-10. Na 6 minuten spelen en punten van Laura Verveer, Koen Golverdingen en nog een van Lotte van de Lustgraaf was het intussen 18-11. Een kwartier voor het eindsignaal stond Kinderdijk op een comfortabele voorsprong van 21-13 en werd er voor de eerste keer gewisseld.

Simone Hoek kwam in het veld voor Marjolein Verkerk en zorgde 10 minuten voor tijd voor 24-15 en 6 minuten voor tijd door middel van een vrije bal voor de 26-17. Ook Ruben Groenendijk mocht nog even 4 minuten meedoen en gooide er nog even 2 in het mandje. Hiermee kwam de eindstand op 29-22. Kinderdijk blijft door deze winst op een prachtige tweede plek in het klassement staan.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 1 februari tegen de nummer 6, Albatros uit Zwijndrecht, deze start om 18:00 uur en wordt gespeeld in de Develsteinhal.

Scores: Max Donkervoort 7x, Lotte van de Lustgraaf 4x, Laura Verveer, Koen Golverdingen, Martijn Kreuk en Simone Hoek 3x, Ruben Groenendijk en Marjolein Verkerk 2x, Menno Bot en Samantha Schuit 1x.