Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Mind My Mind (productie: Floor Adams) won reeds elf prijzen op internationale festivals. Ook is de animatiefilm, die gaat over iemand met autisme die verliefd wordt, genomineerd voor een Oscar.
• Mind My Mind (productie: Floor Adams) won reeds elf prijzen op internationale festivals. Ook is de animatiefilm, die gaat over iemand met autisme die verliefd wordt, genomineerd voor een Oscar.

Kijken, luisteren en praten in Alblasserdam voor meer begrip over autisme

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De bekroonde animatiefilm Mind My Mind van de Nederlandse maker Floor Adams draait maandagmiddag 27 januari in Cultureel Centrum Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam.

De vertoning van deze film, die genomineerd is voor een Oscar, is onderdeel van een speciale themamiddag voor mensen met autisme, hun naasten, aangesloten organisaties van het Autismenetwerk Zuid-Holland Zuid en wethouders en beleidsmedewerkers uit de regio Zuid-Holland Zuid.

Organisator van de themamiddag is coördinator van het Autismenetwerk ZHZ, Nel Hofman. Samen met Boba Academie en Stichting Autisme Experience stelde ze een interessant programma samen waarbij interactie met het publiek wordt gevraagd middels stellingen op de mobiele telefoon.

Nel: "Bedoeling van onze themabijeenkomst 'Van Autisme naar Bewustwording' is meer begrip te krijgen voor mensen met autisme. Mensen met autisme zijn geen Rainman, Kees, Mozart, Gretha of briljante IT-er. Maar mensen die evenwicht proberen te vinden in het leven en daarbij een andere manier van informatieverwerking hebben dan de meeste mensen. En elk doet dat op zijn eigen manier. We hopen dat de mensen in de zaal na deze middag mee helpen om de vooroordelen en stigma's los te laten. Dat er in de samenleving meer bewustwording komt en een realistischer beeld over autisme ontstaat. Er is geen standaard hoe om te gaan met autisme. Elk individu heeft zijn eigen manier van informatieverwerking. We hopen dat, als de situatie daarom vraagt, professionals hun theorie los durven te laten en te kijken wat de persoon nodig heeft."

Bewustwording
"Met het programma, na de film zullen verschillende ervaringsdeskundigen spreken, gaan we proberen een beweging in gang te zetten van A naar Beter begrijpen. De bekroonde animatiefilm gaat over een jonge man met autisme die ontdekt dat hij zichzelf mag zijn, ook als hij verliefd wordt. Het is een verhaal waar meer mensen zich in herkennen. Maar ook dit is uiteraard niet de algemene manier waarop iemand met autisme reageert. Naast het ervaringsverhaal van de vader van Lee, zijn de schrijvers van de Autisme Centraal Methodiek, Kobe Vanroy en Peter Vermeulen, deze middag aanwezig. Francesco, muzikant en ervaringsdeskundig, is de middagvoorzitter. We hebben nog enkele plekjes in de zaal over. Wie interesse heeft vanuit zijn privésfeer of vanuit werk, is van harte welkom. Wel graag even aanmelden via www.autismenetwerkzhz.nl."

De themabijeenkomst 'Van Autisme naar Bewustwording' is van 12.30 tot 17.30 uur en is gratis toegankelijk.

Fotobijschrift: Mind My Mind (productie: Floor Adams) won reeds elf prijzen op internationale festivals. Ook is de animatiefilm, die gaat over iemand met autisme die verliefd wordt, genomineerd voor een Oscar.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }