Afbeelding

Lezing over nalatenschap en erfrecht in Papendrecht

Algemeen 161 keer gelezen

PAPENDRECHT • Rivas Zorggroep organiseert een lezing met als titel 'Help, ik ben erfgenaam!' Deelnemers krijgen informatie over alle zaken die geregeld moeten worden bij een nalatenschap. Ook wordt stilgestaan bij de rol van de (levens)executeur, die veel zorgen kan wegnemen. De lezing vindt plaats op donderdag 13 februari in De Waalburcht, Kleine Waal 6 in Papendrecht. De lezing is exclusief voor leden van Rivas en kosteloos.

Als een dierbare overlijdt of wilsonbekwaam wordt als gevolg van een ziekte als dementie, dan is dat een verdrietige en moeilijke tijd. Een partner of erfgenaam moet bij overlijden van een naaste bovendien direct aan de slag met het regelen van de uitvaart en vaak ook met de afwikkeling van de nalatenschap. Ook bij wilsonbekwaamheid is er sprake van een soort nalatenschap en moet er veel worden geregeld, zoals het op orde houden van de financiën en natuurlijk het regelen van de noodzakelijke zorg. Op termijn komen daarbij vaak ook verhuizing en ondersteuning in de laatste levensfase aan de orde.

Tijdens de lezing 'Help, ik ben erfgenaam!' worden deelnemers uitvoerig geïnformeerd over alle zaken die geregeld moeten worden en waar je als betrokkene op moet letten. Ook wordt stilgestaan bij de rol van de (levens)executeur, die veel zorgen kan wegnemen. De lezing wordt gegeven door een executeur van Hereditas. Hereditas is specialist in de voorbereiding en afwikkeling van nalatenschappen en regelingen bij wilsonbekwaamheid.

De lezing vindt plaats op donderdag 13 februari 2020 van 19.30 tot 21.30 uur in De Waalburcht, Kleine Waal 6 in Papendrecht. De lezing is exclusief voor leden van Rivas en kosteloos. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op www.rivas.nl/lezingerfgenaam of via Rivas Zorglijn 0900-8440.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 21 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 27 mrt, 10:32
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden