• Cantate Domino.
• Cantate Domino.

Oratorium Messiah van G.F. Händel

Algemeen 378 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op zaterdag 15 februari zal reformatorische oratoriumvereniging Cantate Domino het oratorium Messiah opnieuw ten gehore brengen in de Havenkerk aan de Ieplaan 9 te Alblasserdam.

Het bekende oratorium Messiah van G.F. Händel werd in 1741 gecomponeerd. De Messiah bestaat uit een aantal losse bijbelteksten uit het Oude en Nieuwe Testament. Het onderwerp van het oratorium is de persoon van Jezus Christus, de Messias. Het oratorium bestaat uit drie delen: De profetieën in het Oude Testament met de aankondiging van de komst van de Messias, Zijn dood, opstandig en hemelvaart, en als laatste deel Zijn wederkomst.

Het koor, dat onder leiding staat van dirigent Piet C. den Uil, wordt begeleid door het Ars Musica orkest en organist Gerben Budding. Solisten van deze avond zijn sopraan Loes van Schothorst, countertenor Sebastiaan van Lingen, tenor Gerco Blom en bas Rutger van Oeveren.

Het concert begint om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Kaarten kosten 20 euro per persoon voor volwassenen. Voor kinderen tot 16 jaar en studenten zijn de kaarten 10 euro per persoon. Kaarten kunnen besteld worden via www.cantatedomino.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden