Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Het hoofdkantoor van Fokker aan het Slobbengors.
• Het hoofdkantoor van Fokker aan het Slobbengors. (Foto: Bert Bons)
update

Wethouder ontkent geruchten: 'Ingebruikname hoofdkantoor Fokker niet vertraagd'

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De laatste dagen doen geruchten de ronde dat de ingebruikname van het hoofdkantoor van Fokker vertraagd is. Vanwege een reorganisatie van het technologiebedrijf in vliegtuigonderdelen zou de planning van de afbouw van gebouw op het Slobbengors in Papendrecht veranderd zijn.

De fractie van GroenLinks Papendrecht meldt de vertraging via Twitter en heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de vertraging en welke gevolgen dat heeft voor Papendrecht. 

De gemeente Papendrecht ontkent de geruchten. Wethouder Pieter Paans laat bij monde van woordvoerder Sandra Dwarswaard weten dat er geen vertraging is en dat het pand binnen enkele weken in gebruik genomen wordt. 

De gemeente Papendrecht participeert met een bijzondere samenwerkingsconstructie in de bouw van het kantoor. De gemeente heeft veel geld gestoken in het aankopen van de grond waarop het gebouw staat.

Dit heeft de gemeente Papendrecht ongeveer vijf jaar geleden besloten om de komst van het hoofdkantoor mogelijk te maken. Via die constructie zouden de projectkosten voor Fokker omlaag gaan. De grond is vervolgens verhuurd aan Fokker.

Ook de provincie Zuid-Holland heeft een subsidie van maximaal 1 miljoen euro verstrekt voor het project.

De oplevering stond oorspronkelijk gepland voor eind vorig jaar, maar is uitgesteld tot begin dit jaar. Een openingsdatum is nog niet bekend gemaakt. 

Ook voorlichter Marianne Mulder van Fokker Papendrecht ontkent de geruchten. Volgens haar staat de opening over ongeveer zes weken gepland en duurt alles iets langer omdat de werkzaamheden gewoon iets langer duren en alles goed geregeld moet zijn voor de verhuizing. "We zien ernaar uit om straks in het prachtige nieuwe pand te gaan werken", vertelt ze.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }