Logo hetkontakt.nl/klaroen

Kindcentrum Oranje-Nassau maakt stap naar Afvalvrije school

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Afval, het houdt de leerlingen en leerkrachten van het Papendrechtse Kindcentrum Oranje Nasau al een tijdje bezig. Na het zappen vanaf 2019 is nu de stap gemaakt naar het worden van een afvalvrije school.

Afgelopen dinsdag werd er afgetrapt met een introductiedag. Twee HVC chauffeurs kwamen met een afvalwagen naar school om de leerlingen de fijne kneepjes van het afval scheiden bij te brengen en een kijkje te nemen bij én in de afvalwagen. Daarnaast werd aan groep 7 en 8 een excursie aangeboden naar het afvalbrengstation in Dordrecht. Hier zullen zij het interactieve spel ´De Milieu Inspecteur´ spelen.

Verschillende nieuwe containers zijn bij de school geplaatst. Hiernaast kregen alle klaslokalen én de gezamenlijke ruimtes 4 afvalbakken; OPK, PBD, GFT en restafval.

Om het écht af te maken, ontvingen alle leerlingen van het Kindcentrum een Dopper. De hoop is dat deze intensief gebruikt zullen worden. Dit om niet alleen het drinken van water te stimuleren, maar ook de hoeveelheid afval in de vorm van drinkpakjes terug te dringen. Zo gaat de school samen op weg naar een schonere toekomst voor alle leerlingen.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }