Klipperstars maakt het de koploper lang lastig in Almere

Sport 174 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De U22 'Jaleco formatie' van Klipperstars moest voor het eerst in 2020 aantreden in en tegen Almere. De Almere Pioneers stonden tot nu toe op een eerste plek en stonden daar zonder een nederlaag te hebben geleden. Er stond dus een lastige klus te wachten. Klipperstars verloor met 68-57 maar kon Almere met opgeheven hoofd verlaten.

Klipperstars kon op één speler na beschikken over een fitte selectie. Het werd namelijk vlak voor de wedstrijd duidelijk dat hij niet mee kon in verband met ziekte.

Klipperstars begon scherp aan de wedstrijd en pakte brutaal de voorsprong met 6-9. Daarna kwam Almere iets beter in de wedstrijd en deed Klipperstars vooral pijn in de snelle omschakeling. Het eerste kwart werd afgesloten met een 17-15 tussenstand in het voordeel van Almere.

Tot 20-20 bleef de wedstrijd heen en weer schommelen. Klipperstars creëerde met flinke regelmaat goede aanvallen. Echter was het soms ook wat slordig en zeker die slordigheidjes resulteerde vaak in 2 punten voor Almere. Almere wisselde van een man verdediging naar een zone verdediging. Hierin wist Klipperstars wat het moest doen alleen dit kwam er vaak niet uit. Snel 9 punten op rij voor Almere en een 29-20 tussenstand maakte het even lastig voor de Lekkerlanders. Voor de rust herpakte Klipperstars zich echter nog. Eén van de betere spelers van de tegenstanders liep voor de rust al tegen zijn tweede technische fout aan. Hierdoor moest hij het veld noodgedwongen verlaten en kon Klipperstars wat terug doen vanaf de vrije worp lijn. Een 32-27 ruststand bood dan ook nog genoeg perspectief voor de tweede helft.

Na rust begon Almere messcherp. Het leek erop dat ze de wedstrijd snel in het slot wilde gooien want er werd voor een aantal minuten enorm veel energie in de wedstrijd gestoken. Klipperstars leek even onder de indruk en binnen een aantal minuten keek het ineens tegen een 12 punten achterstand aan 39-27. Na een time-out herpakte Klipperstars zich weer sterk. Het maakte 9 punten op een rij en de wedstrijd lag dan ook weer helemaal open bij een 39-36 stand.

Met een stand van 46-38 werd het vierde kwart begonnen en alles leek nog mogelijk voor de 'Jaleco formatie'. Al helemaal toen het met nog zo'n 6 minuten op 2 punten verschil kwam. Echter kon Almere nog één keer echt gas geven. Met een stand van 58-49 was het verzet gebroken bij Klipperstars. Eindstand 68-57.

Lang leek Klipperstars misschien wel de winst mee te kunnen nemen naar Nieuw-Lekkerland. Almere was echter niet van plan om zijn ongeslagen status in te leveren en komt nu op 12 uit 12 in wedstrijden gespeeld en gewonnen. Klipperstars komt op 7 gewonnen 5 verloren en staat nu op een gedeelde 3e plek. Topscorer werd Sem Janse met 34 punten.

Aanstaande zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen Amstelveen. Amstelveen staat momenteel op een zesde plek met 4 gewonnen 8 verloren. Om 14:00 zal de wedstrijd starten in Sporthal De Klipper.

Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 8 uur geleden
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 8 uur geleden