• Echtpaar Worthington met burgemeester Paans.
• Echtpaar Worthington met burgemeester Paans. Foto: Bert Bons

Echtpaar Worthington uit Alblasserdam 50 jaar getrouwd

Algemeen 253 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Roy (71) en Coby (73) Worthington uit Alblasserdam waren op woensdag 15 januari 50 jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans kwam vrijdagochtend 17 januari bij op visite om hen te feliciteren.

Roy werd geboren op Java en verhuisde in 1956 naar Nederland. Coby komt oorspronkelijk uit Streefkerk en kwam Roy tegen tijdens een feestavond. "Hij speelde in een bandje. We keken elkaar aan en zagen gelijk dat het goed zat", blikt Coby terug. "In de pauze kwam hij naar ons tafeltje om bij ons te zitten. Ik was de week erop jarig en heb hem uitgenodigd om te komen spelen op mijn verjaardag. Vanaf die tijd zijn we bij elkaar."

Na vier jaar verkering trouwden ze en gingen wonen in Nieuw-Lekkerland. Roy werkte eerst als vrachtwagenchauffeur en ging later bij de gemeente Hendrik Ido Ambacht aan de slag en daarna in Borsele in Zeeland. Hij was opzichter, deed inspecties en hield zich onder andere bezig met gladheidsbestrijding, evenementen en de markt. Het gezin verhuisde in die jaren naar Hendrik Ido Ambacht en Borsele.

Drie jaar geleden besloten Roy en Coby in Alblasserdam te gaan wonen. Roy: "Ik kan niet goed meer zien en moest de auto de deur uit doen. Mijn vrouw heeft geen rijbewijs, dus we wilden graag op een plaats gaan wonen waar we voor onze boodschappen geen auto nodig hebben." Die plaats werd gevonden in de flat aan de Wilgenlaan in Alblasserdam, vlak naast het Makado-winkelcentrum. Bijkomend voordeel is dat veel familie en vrienden in de buurt wonen.

Roy en Coby hebben in hun huwelijk een zoon en een dochter en twee kleinkinderen mogen ontvangen. Het feest wordt komende zaterdag gevierd bij de Klok in Kinderdijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden