Afbeelding

Papendrechtse moordzaak uit 1991 op nieuwe coldcasekalender

112 503 keer gelezen

PAPENDRECHT • De moord op Vera van der Lee-van Solt uit Papendrecht staat op de nieuwe coldcasekalender die wordt verspreid in Nederlandse gevangenissen en tbs-klinieken. Op die manier hoopt de politie dat er nieuwe tips binnenkomen die kunnen leiden tot een oplossing van de zaak.

Vera van der Lee werd op 29 januari of kort daarvoor vermoord in haar woning aan de Henri Polakstraat. Omdat verontruste familieleden haar niet kunnen bereiken, neemt de politie op 29 januari van dat jaar een kijkje. Daar vinden ze de Papendrechtse. De weduwe blijkt vermoord. 'Het lijkt erop dat het huis is doorzocht', schrijft de politie.

Vera woonde alleen en had zowel privé als zakelijk met nogal wat mannen contact. Die mannen zochten contact met haar via seksadvertenties. Zij ontving hen in haar eigen huis, maar ging soms ook bij klanten thuis op bezoek.

De familie weet nog altijd niet waarom Vera vermoord is. "Wie heeft deze laffe moord op zijn geweten?", willen zowel de familie als de politie weten.  Op de tip die leidt tot een oplossing in deze zaak staat een beloning van 15.000 euro.

Het is het vierde jaar op rij dat de kalender wordt verspreid onder gevangenen. Voor het eerst gebeurt dat ook in alle tbs-klinieken in Nederland.

In totaal 52 zaken worden door het jaar heen uitgelicht. Vorig jaar kreeg de politie 202 tips die direct te linken zijn aan de coldcasekalender. Twee zaken zijn uiteindelijk heropend. 'Hoewel nog geen zaak aanwijsbaar door de coldcasekalender is opgelost, zorgt de kalender elk jaar voor nieuwe informatie', aldus de politie.

Tips kunnen doorgegeven worden via coldcase@politie.nl of via de Opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070. Voor meer informatie: www.politie.nl/coldcases.

• Vera van der Lee-van Solt zoals ze op de kalender staat.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 11 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden