• De Pontonniers tijdens het vorige meezingfestival in Landvast.
• De Pontonniers tijdens het vorige meezingfestival in Landvast.

Pontonniers vieren jubileum tijdens meezingmiddag

  •   155 keer gelezen

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM • Schipperskoor De Pontonniers bestaat vijftien jaar. Het jubileum wordt op zondagmiddag 23 februari gevierd tijdens de altijd gezellige meezingmiddag in Landvast in Alblasserdam.

De gastkoren zijn deze keer De Admiraliteit uit Dordrecht en Stuurloos uit Schiedam. De drie koren gaan spetterende optredens verzorgen, waarbij het publiek volop kan meezingen met de zeeliederen of lekker kan luisteren.

De Pontonniers bestaan vijftien jaar en zijn niet meer weg te denken uit het muzikale aanbod in Papendrecht en omstreken. "We zijn een laagdrempelig gezelligheidskoor dat het heerlijk vindt om mensen te laten genieten", vertellen voorzitter Pim Lucas en secretaris Bert Lodonk. Het koor telt 42 leden en wil graag weer doorgroeien naar de vijftig.

"Bij vijftig leden weet je zeker dat je altijd genoeg mensen hebt voor een optreden", legt Bert uit, om daar lachend aan toe te voegen: "En vijftig mensen passen precies in een bus, dat is ook handig!"

Behoefte
"Het koor is ontstaan vanwege de behoefte van een aantal mannen van De Smarties om een shantykoor op te richten", vertelt Pim. Hij was betrokken bij de start van de Pontonniers. "In café De Veerstoep hebben we toen met veertien mannen een oprichtingsvergadering gehad. Al snel groeide het ledenaantal naar dertig om daarna verder te groeien naar vijftig. We hebben geruime tijd een ledenstop gehad, maar kunnen nu weer enkele nieuwe leden goed gebruiken."

"We merken soms dat er een drempel is om bij ons te komen zingen, omdat het moeilijk zou zijn. In de praktijk is het zo dat vrijwel iedereen de nummers na een paar keer oefenen zó mee kan zingen", weet Bert.

Pim vult aan: "We hebben momenteel twee dirigenten, waarmee het ontzettend goed klikt. Als gastdirigent hebben we Nathan Hol. Hij is geen echte dirigent, maar wil ons graag helpen. Het is altijd een feestje met hem. Hij heeft enorm veel feeling met ons en het zingen gaat dan bijna als vanzelf. En datzelfde geldt voor onze koorleider Toon Verhoeven, die wij gekscherend de zwaaimeester noemen. Hij zet alles zo goed neer dat we gewoon kunnen doorzingen als hij even wegloopt."

De repetities van De Pontonniers zijn om de andere week op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur bij Woonkracht 10 in de Gerbrandystraat.

Kaartjes voor de meezingmiddag met onder meer de Pontonniers in Landvast kosten 10 euro (inclusief consumptie) en zijn te bestellen bij het loket van Landvast. Bellen kan via 078-6912923. Voor meer informatie: www.depontonniers.nl.

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }