Recordaantal deelnemers voor opruimactie in Alblasserdam

  •   72 keer gelezen

ALBLASSERDAM •  Er hebben zaterdag maar liefst 91 mensen meegedaan aan de opruimactie van Alblasserdam Schoon.

Daarvan waren er 50 kinderen van dertien jaar of jonger bij. Er waren 15 gezinnen van één of beide ouders met één of meer kinderen. De drie jongste deelnemers waren drie jaar en de drie oudste opruimers waren al in de 70.

"Het mooie hiervan is dat de ouders er hun kinderen bewust van willen maken dat je afval op straat gooien, niet normaal is en dat is precies waar de schoonmaakactie voor bedoeld is", vertelt Peter van der Spoel, initiatiefnemer van Alblasserdam Schoon.

Alles is goed gegaan, het weer werkte ook mee. Het was best fris maar in ieder geval droog. Bij McDonald's hebben niet alle deelnemers zich gemeld voor een groepsfoto met veel zakken met vuil en daarna hebben verschillende mensen meteen de menubon verzilverd.

"Voor mij is dit ook een mooi moment als je daar gezinnen met smikkelende kinderen ziet zitten", vervolgt Peter. "Ik ben daarna naar de gemeentewerf gereden waar een busje, door FMJ Elektro beschikbaar gesteld, helemaal vol met zakken afval in de perscontainer konden worden gegooid.

Het is veel werk de laatste twee dagen maar het geeft mij elke keer weer zoveel voldoening dat ik er zeker mee door ga."

De volgende actie wordt met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart gehouden. Peter: "Bij deze nodig ik positieve mensen en bedrijven uit Alblasserdam uit om daaraan mee te doen. Vorig jaar hadden we 87 deelnemers en het zou mooi zijn als dat er meer worden."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }