• Rateb (rechts) overhandigt de cheque aan Mohammed.
• Rateb (rechts) overhandigt de cheque aan Mohammed. (Foto: Bert Bons)

Supermarkt Maha kan dankzij gift weer verder na diefstal

  •   89 keer gelezen

PAPENDRECHT • Mohammed van supermarkt Maha aan de Korenbloemstraat 2 in Papendrecht heeft vrijdagmiddag een gift van 675 euro ontvangen.

Het geld is bij elkaar gebracht door klanten van de supermarkt en andere Papendrechters die wilden helpen nadat de Syrische supermarkt eind november werd overvallen.

Het was eind november al voor de tweede keer raakt. Begin 2018 werd drie maanden na de opening ingebroken en, naast diefstal van artikelen, veel inventaris vernield.

Nadat toenmalig eigenaar Rateb Shouffan zijn winkel begin november overdroeg aan Mohammad Hassan, vielen woensdagavond 27 november twee jongemannen de winkel binnen. Onder bedreiging van een mes en pistool dwongen ze hem het geld uit de kassa af te staan.

Mohammad is hier erg van geschrokken, vooral ook omdat hij in Syrië een paar jaar geleden hetzelfde heeft meegemaakt met drie gewapende mannen. "Die beelden kwamen meteen weer terug. Gelukkig was ik alleen in de winkel en niet met mijn vrouw en mijn kinderen."

Herman Nieuwstraten was op het moment van de overval met Mohammad aan het bellen en kon de overval dus 'live' horen. Hij is meteen naar de winkel gereden en heeft het gezin bijgestaan met praktische hulp en hij heeft ook professionele hulp ingeschakeld.

Om Mohammad een hart onder de riem te steken hebben Papendrechters en klanten van Maha via www.doneeractie.nl geld ingezameld. De opbrengst van de actie bedroeg 675 euro en werd vrijdag 10 januari uitgereikt voor de winkel.

De symbolische cheque werd overhandigd door Rateb, de vorige eigenaar, aan Mohammed, de huidige eigenaar. "Ik ben heel dankbaar", vertelde Mohammed na de overhandiging van het geld.

"Deze actie voelt als familie. Ik sta niet er niet alleen voor. We zijn met elkaar", aldus winkeleigenaar Mohammed van supermarkt Maha.

De opbrengst van de doneeractie compenseert Mohammed in de schade die hij heeft geleden. "Helaas dekte de verzekering niet de schade van de inbraak", legt Herman Nieuwstraten uit. "In de eerste weken na de overname door Mohammed was de dekking helaas nog niet goed geregeld."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }