Foto: Den Hâneker

Snoeicursus fruitbomen van Den Hâneker

  •   49 keer gelezen

REGIO • In januari houdt Den Hâneker een korte cursus over het snoeien van fruitbomen. Het gaat dan over achterstallig onderhoud bij oude hoogstam appel- en perenbomen en vormsnoei van jonge bomen.

De cursus bestaat uit een theorieavond en een praktijkzaterdag. Op donderdag 23 januari is de theorieavond van 19.00 uur tot 22.00 uur, in het kantoor van Den Hâneker aan de Wilgenweg 3 te Groot-Ammers. Op zaterdag 25 januari is de praktijkdag van 09.00 tot 14.30 uur.

Aan bod komen de aanpak zwaar achterstallig onderhoud, snoeien van scheuten één jaar na de snoei, aanplant en vormsnoei van jonge bomen. De locatie in Langerak wordt meegedeeld op de theorieavond. Gijsbert Pellikaan geeft de theorie en de praktijklessen. Hij werkt als medewerker bij Den Hâneker en hij is ecoloog en landschapsdeskundige. Ruim 20 jaar heeft hij als adviseur van Landschapsbeheer Zuid-Holland gewerkt in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.

Aanmelden kan via gcpellikaan@gmail.com. Er is plaats voor zestien deelnemers en de kosten bedragen 25 euro per persoon, af te dragen op de theorieavond. Voor het juiste gereedschap wordt gezorgd.

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }