Afbeelding

Notoire tankpiraat voor de rechter

Algemeen 134 keer gelezen

REGIO • Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats staat op donderdag 16 januari terecht in de rechtbank van Rotterdam voor het veelvuldig tanken zonder te betalen, onder meer in Papendrecht en Alblasserdam.

In totaal tankte hij 22 keer zonder te betalen in met name de maanden juli en augustus van het vorige jaar. Daarbij ontvreemde hij in totaal ruim 1200 liter, tot hij gepakt werd.

De tankpiraat sloeg toe bij tankstations in Papendrecht en de wijde omgeving. Hij tankte zonder te betalen in Sliedrecht, Alblasserdam, Schelluinen, Dordrecht, Hendrik Ido Ambacht, Leiderdorp en zelfs in Amsterdam.

Om niet gepakt te worden, maakte de man gebruik van gestolen kentekenplaten. In totaal schroefde hij elf verschillende kentekenplaten op zijn auto, die hij ontvreemd had in Papendrecht, Dordrecht, Ridderkerk en Sliedrecht.

De zaak tegen de tankpiraat wordt op donderdag 16 januari nog niet inhoudelijk behandeld. De zogenaamde pro forma zaak is nodig vanwege de regels van de rechtsgang. Op een later tijdstip zal de inhoudelijke behandeling plaatsvinden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden