Afbeelding
Foto: Bert Bons

Burgemeester Moerkerke blij met mogelijk verbod op gevaarlijk vuurwerk

Algemeen 222 keer gelezen

PAPENDRECHT • Ook burgemeester Aart-Jan Moerkerke van Papendrecht is voorstander van een verbod op zwaar vuurwerk. Dat zei hij tijdens zijn nieuwjaarsspeech die hij op dinsdagavond 7 januari uitsprak in het gemeentehuis.

"Het woord vuurwerk zal blijven spelen", aldus burgemeester Moerkerke. "Niet alleen vanwege de overlast die we ervaren. Vooral door het illegale vuurwerk dat ook hier zorgde voor veel ellende. Maar ook vanwege het milieu, mogelijkheden voor centrale vuurwerkshows. We gaan met Papendrechters hierover in gesprek en volgen de landelijke ontwikkelingen op de voet. Gelukkig lijkt een meerderheid in de Tweede Kamer nu voor een verbod op gevaarlijk vuurwerk."

Verder blikte de burgemeester terug op het afgelopen jaar. Daarbij memoreerde hij onder meer aan het vreugdevuur van Scheveningen, Brexit, Game of Thrones en het Eurovisie Songfestival.

Digitalisering
Daarnaast ging Moerkerke uitgebreid in op de steeds verdergaande digitalisering. "Gemiddeld waren we zo'n 2,5 uur per dag online op de social media. Email en het 'normale' internet niet meegerekend. Ongeveer 60% van ons is constant verbonden met de social media en 98 procent zegt er de afgelopen maand actief gebruik van te hebben gemaakt."

De Papendrechtse burgemeester wees op de voordelen van social media, zoals het op plekken kunnen komen waar je normaal niet zou kunnen komen. Maar ook maakt Moerkerke zich zorgen over de illegaliteit die mogelijk is via social media.

Trots
Daarna zoomde de burgemeester in op Papendrecht. "Als je terugblikt op 2019 besef je hoeveel werk er in onze gemeente is verzet. Door de gemeente, de raad en het college, maar zeker ook door de vele, vele vrijwilligers en actieve inwoners. Door onze maatschappelijk betrokken instellingen, door onze ondernemers. En als burgemeester kan je dan alleen maar trots zijn."

"De nieuwe vestiging van de ambulancedienst Zuid-Holland Zuid werd geopend. En dezelfde ambulancedienst kreeg de titel 'Beste Werkgever 2019/2020 in de branche', een mooie prestatie.

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid besloot fors te investeren in een nieuwe brandweerkazerne in Papendrecht en ook voor het nieuwe politiebureau voor het district Drechtsteden Buiten kreeg definitief een plekje in onze gemeente. De nieuwbouw van de gemeentewerf kreeg vorm, PKC ging naar de finale in de Ziggo Dome. Er zijn belangrijke stappen gezet voor de komst van een hospice en het Odensehuis is een feit."

"We hadden een spetterend Wereldfeest, een Fietscircus op de Markt, de Doe Duurzaam Markt, de Pup en de ijsbaan. Jonge Papendrechters dachten en deden mee met de gemeente en presenteren hun ideeën en voerden ze ook uit. Het college actie programma werd gepresenteerd. De regenboogvlag werd gehesen op 11 oktober. Het nieuwe hoofdkantoor van Fokker rees op. Net als de uitbreiding van Boskalis en de bedrijfshal van scheepswerf Slob. En dat is nog maar een klein deel van alles wat hier in onze gemeente is verzet."

Voor wat betreft het komende jaar verwacht Moerkerke dat de woorden Drechtsteden, vuurwerk en N3 belangrijk zullen zijn voor Papendrecht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 8 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden