• Op het podium Merel en Iris (boven) en Yuliya en Josje (onder).
• Op het podium Merel en Iris (boven) en Yuliya en Josje (onder).

Goud voor Benjamin Groep van Olympia

Sportt 337 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op zondag 5 januari mochten Iris van de Kraan, Merel de Bruijn, Yuliya Boon en Josje Deelen van gymnastiekvereniging Olympia uit Papendrecht samen met trainsters Elise Carton en Selina Freeth naar Amsterdam voor de allereerste wedstrijd van 2020.

De meisjes mochten om 09.00 uur starten met de warming-up en daarna mochten zij twee keer hun oefening zonder materiaal laten zien. Tijdens de laatste wedstrijd op 8 december hadden deze vier meisjes al laten zien dat zij op dat moment de beste waren in hun leeftijdscategorie en namen toen al een gouden medaille mee naar huis.

De vier meiden waren daardoor erg gebrand om dit resultaat nogmaals te behalen. Na het eerste optreden waren de meisjes, maar ook de coaches niet erg tevreden. Ze wisten dat ze beter konden en met het tweede optreden hebben de meiden dit meer dan goed gemaakt. Ze kregen een 6.900 en een 7.950 wat een 14.850 als eindtotaal betekenden. En ook nu kregen de meisjes een gouden medaille omgehangen.

Na het groepsoptreden mocht Iris van de Kraan ook nog individueel een oefening zonder materiaal aan de jury laten zien. Aangemoedigd door heet trainingsmaatjes liet zij wederom progressie zien in haar evenwichten en sprongen. Zij behaalde een puntentotaal van  6.250,  wat goed was voor een 15e plaats. Dit was erg knap, gezien er ook meisjes meededen uit België, Duitsland en Spanje.

Belangstellenden die kennis willen maken met de ritmische gymnastiek, zijn welkom op maandag van 16.30 tot 17.30 uur in het Sportcentrum (kleedkamer 10/11) in Papendrecht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• De Benajarmingroep met Iris, Merel, Yuliya en Josje.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Openingstijden Baggermuseum tijdens de meivakantie Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten organiseren inloopbijeenkomst over PFAS Nieuws 2 uur geleden
• Nieuwe inwoners kunnen bijvoorbeeld lid worden van De Wiekslag.
Bon jaar gratis lid van vereniging in Alblasserdam voor nieuwe inwoners is klaar (maar uitreiken kent nog 'hiccups') Nieuws 2 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden