Afbeelding
Foto: stockfoto

Drukke jaarwisseling voor brandweer Zuid-Holland Zuid: 174 inzetten

Algemeen 233 keer gelezen

REGIO • Met 174 inzetten op 31 december en in de nieuwjaarsnacht had de brandweer in Zuid-Holland Zuid zoals ieder jaar een drukke jaarwisseling.

De brandweermensen rukten voornamelijk uit voor buitenbranden: ruim 150 keer, waarvan 87 gevallen voor een containerbrand. De brandweer bluste vijf autobranden. Behoudens drie woningbranden waren het voornamelijk kleinere incidenten. 

Negen maal werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een gebouw, in 3 gevallen met flinke gevolgen: In Zwijndrecht raakte een flatwoning zwaar beschadigd; een brand op het balkon sloeg de woning in. In Nieuw-Beijerland raakten twee woningen zwaar beschadigd door een brand in het dak.

Papendrecht
Een brand in Papendrecht beschadigde de voorgevel van een woning en zorgde voor veel rook in de woning. De twee slapende bewoners werden door buren gewekt. Eén bewoner en een omstander moesten in verband met het inademen van rook naar het ziekenhuis. In alle drie de gevallen wordt rekening gehouden met vuurwerk als veroorzaker van de brand.

De brandweer in Zwijndrecht kon haar werk in de wijk Noord niet veilig uitvoeren. De vrijwilligers werden tijdens hun werk bestookt met vuurwerk. Dit is niet het eerste jaar dat dit gebeurt: ook vorig jaar was er sprake van onacceptabel gedrag door omstanders.

Het ambulancepersoneel had het vooral na de jaarwisseling erg druk met een piek tussen 0.00 en 04.00 uur. In totaal werd ze 170 keer bij een incident gevraagd.

Bij de Veiligheidsregio zijn geen incidenten van geweld tegen brandweer- of ambulancemensen gemeld. Er wordt teruggekeken op een drukke jaarwisseling, die maximale inspanning van de hulpdiensten heeft gevraagd maar waar we gelukkig niet met geweld tegen hulpverleners zijn geconfronteerd.

Tijdens de jaarwisseling bleven grote incidenten in de regio uit. Ook bleef het met name beperkt tot materiële schade.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden