• Stockfoto.
• Stockfoto. Foto: politie

Politie arresteert man bij inval in flat in Alblasserdam

112 225 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De politie heeft zaterdag 28 december een inval gedaan in een flatwoning aan de Troelstrastraat in Alblasserdam om daar een 38-jarige man aan te houden.

De man werd opgepakt nadat agenten de deur open ramden van de flatwoning. De Rotterdamse man werkte een aantal keer tegen, maar kon uiteindelijk in de boeien worden afgevoerd. De persvoorlichter van de politie laat weten dat de dertiger is gearresteerd, omdat hij nog een taakstraf uit moet voeren.

De verdachte werd begin juli door de Rotterdamse politierechter veroordeeld tot dertig uur taakstraf in verband met huisvredebreuk in de Troelstrastraat. Begin dit jaar belde de flatbewoonster in paniek naar de politie. Zij was bang dat haar vriend haar wilde vermoorden. De vrouw, die stomdronken was, lag bij aankomst van de agenten voor de flat en de verdachte zat binnen. De man werd daar uiteindelijk op basis van huisvredebreuk aangehouden.

Onschuldig
Bij de politierechter vertelde de Rotterdammer dat hij nog steeds bevriend is met de vrouw in Alblasserdam en dat hij niets misdaan heeft. "Ik ben onschuldig. Zij had me zelf bij haar thuis uitgenodigd. Na de zoveelste ruzie zei ze dat ik het huis uit moest, maar ik had niks gedaan en dan ga ik niet," zo verklaarde de man, die inmiddels vele pagina's strafblad heeft opgebouwd, bij de rechter.

Veroordeling
De politierechter vond echter dat dat de man gewoon had moeten vertrekken, toen de bewoonster dat vroeg. Hij veroordeelde de man tot dertig uur taakstraf. Nog voordat de rechter zijn vonnis had uitgesproken, was de man al scheldend en tierend vertrokken uit de zittingszaal in de rechtbank.

Overlast
Buurtbewoners in de Troelstrastraat klagen al veel langer over overlast. Regelmatig gaat het mis in de flat. In september moest de politie bijvoorbeeld opnieuw in actie komen, nadat de man onenigheid kreeg met zijn vriendin over een scooter. Er werd geschreeuwd, gescholden en gevloekt. Toen de man met tegels begon te smijten, belden buurtbewoners de politie. Agenten stuurden de Rotterdammer de straat uit. Later kwam de man nog even terug om zijn scooter op te halen. Daarna is hij vertrokken. Woningcorporatie Woonkracht10 heeft toen de portiekdeur, die kapot was gemaakt, een dag later gerepareerd.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kerken van Alblasserdam verzorgen Herdenkingsdienst op 4 mei Nieuws 18 apr, 11:57
Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden